Už v dubnu začne na Bruntálsku oprava 3,5 kilometru silnice ve Staré Vsi, která přijde bez DPH na 36,3 milionu korun, nebo rekonstrukce mostu přes řeku Moravici ve Valšově za 11,7 milionu korun.

ŘSD plánuje opravy po celém území Moravskoslezského kraje. „Na severu stojí za zmínku například oprava povrchu silnice u Třemešné a hned dvě opravy za sebou čekají silnici z Krnova do Bruntálu, na jihu kraje připravujeme nová protihluková opatření silnice v Hodoňovicích a ve Frenštátu pod Radhoštěm opravíme most,“ vypočetl Miroslav Mazal.

Nový povrch i křižovatka

V západní části kraje se bude opravovat třeba propustek v Odrách na silnici nebo téměř šest kilometrů silnice mezi Hladkými Životicemi a Šenovem u Nového Jičína. Na východě kraje se připravuje například oprava více než tří kilometrů povrchu silnice mezi Karvinou a Dětmarovicemi.

V dubnu mají začít také opravy mimoúrovňového křížení dálnice D56 ve Staříči na Frýdecko-Místecku za 14 milionů korun nebo opravy mostů přes řeku Odru v Kuníně, přes Krasovku v Branticích a přes Oborenský potok v Nových Heřminovech.

Jedna z nejdůležitějších oprav začala už minulý týden - dvouletá oprava mostů v Rudné ulici  v Ostravě-Vítkovicích.

VIDEO: Při rekonstrukcích silnice je obezřetnost důležitá. Na dálnici D2 u Lanžhota narazil před časem kamion do auta silničářů. Řidič zemřel.

Video
Video se připravuje ...

Na dálnici D2 u Lanžhota narazil kamion do auta silničářů. Řidič zemřel. ŘSD