Maminka plánovala rodit v porodnici v Krnově, ale holčička se stihla narodit ještě před příjezdem sanitky doma. Závěr porodu se odehrál již pod dohledem zdravotníků v nemocnici.

Vůbec nic nenaznačovalo tomu, že se malá narodí tak rychle. Na poslední chvíli jsem stihla zavolat porodní asistentce z krnovské porodnice, která mi a manželovi radila, jak máme postupovat. V tu dobu pro nás již jela záchranka,“ řekla sympatická maminka Michaela. Ta bude mít pro Vendulku velkou oporu nejen v manželovi ale i starších dětech (11 a 14).

Hlavně zdraví

Maminku i s narozenou dcerou poté převezla do nemocnice sanitka. „Vlastně ani nevíme, zda můžeme říci, že šlo o náš první letošní porod, jelikož dítko přišlo na svět mimo nemocnici. Ale je pravdou, že závěr porodu se odehrál u nás. Podstatné je, že maminka i dcera jsou v pořádku a za pár dní je propustíme domů,“ sdělil primář porodnice Jozef Pitoňák.

Mamince přišel s květinou a dárky poblahopřát i ředitel nemocnice Ladislav Václavec. Hned po příchodu na pokoj ji ujistil, že je třikrát naočkovaný a čerstvě otestovaný.

Na první miminko letošního roku jsme si museli malinko počkat, ale pak to Vendulka vzala opravdu velkou rychlostí. Všem dětem, které se u nás letos narodí a všem maminkám, které si naši porodnici vyberou k příchodu dítka na svět, přeji hodně zdraví, štěstí, lásky a spokojenosti,“ dodal Václavec.

VIDEO: Podcast Maminka: Jak si vybrat porodnici?

Video
Video se připravuje ...

Podcast Maminka: Jak si vybrat porodnici? Videohub

Fotogalerie
4 fotografie