Důvodem pro odklon automobilové dopravy je rekonstrukce vozovky mezi Výtoní a Palackého mostem. Vozidla chce nechat v únoru odklonit náměstek primátora s gescí pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě).

„Zdaleka se nejedná o celou náplavku. Auta pojedou sníženou rychlostí pouze 200 metrů ve směru z centra v úrovni ulic Dřevná – Na Hrobci,“ uklidňoval Scheinherr s tím, že nejde o úsek u oblíbených kobek. Podle Anety Řehkové, tiskové mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy, se jedná jak o uzavření pro auta, tak pro tramvaje. 

Adam Scheinherr ujišťuje, že auta budou bezpečně oddělená od chodců a více než dvě třetiny šířky zůstanou volně průchozí. Navíc se podle náměstka primátora nejedná historicky o nic nového. „Stejný režim byl i v roce 2012 za primátora Svobody (ODS), když se na Rašínově nábřeží opravovaly koleje. Taky to tehdy dělali v zimě. U vody není tolik lidí. Navíc se jedná pouze o jednu ze tří etap na zhruba tři týdny,“ uvedl.

„O ničem nevíme“

Provozovatel a správce Pražských náplavek – Trade Centre Praha a. s. o žádném takovém rozhodnutí neví. „Vyjadřovat se k náplavce nemohu. Záměr je v řešení. Teprve 20. ledna máme schůzku s Dopravním podnikem hl. m. Prahy. Hledáme varianty, jak záměr realizovat, aby byl dopad na náplavku co nejmenší,“ sdělil Blesku správce náplavek Dušan Sahula. Břímě rozhodnutí přitom prý nespočívá pouze na nich, zainteresovaných subjektů se v rovnici nachází více. 

Pondělní informace rozpálila doběla také starostku Prahy 2 Alexandru Udženiju (ODS). „Je to nehorázné. Vůbec o tom nevím, což bych jako starostka vědět měla, když se má uzavřít jedna z dopravních tepen. Je vidět, jak koordinace s magistrátem nefunguje. Ta nekomunikace je z jejich strany arogance. Nedovedu si představit, v jakém režimu to bude fungovat,“ netajila rozhořčení. 

Video
Video se připravuje ...

"Tohle vám o pražské náplavce nikdo neřekne," myslí si Kluci z Prahy Youtube: Kluci z Prahy

Fotogalerie
9 fotografií