Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Řidič sypače na Šumpersku dostal smyk: S údržbovým vozem skončil v příkopu

Autor: jel - 
18. ledna 2022
13:25

V pondělí 17. ledna došlo v odpoledních hodinách k dopravní nehodě mezi obcemi Rudoltice a Sobotín na Šumpersku. Při údržbě silnice tam havaroval sypač. Osmačtyřicetiletý řidič dostal na zasněženém povrchu smyk a skončil i s vozidlem v příkopu.

Podle policejní mluvčí Marie Šafářové zřejmě řidič údržbového vozidla nepřizpůsobil rychlost jízdy vlastnostem vozidla a stavu komunikace. V mírné pravotočivé zatáčce dostal smyk a vyjel ze silnice.

„Nákladní vůz postupně narazil do směrového sloupku, sloupku s označníkem mostu a poté sjel do příkopu, kde se převrátil na bok,“ uvedla mluvčí. Při nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn. 

„Alkohol u řidiče policisté vyloučili dechovou zkouškou. Škoda na vozidle byla předběžně odhadnutá na 115 tisíc korun a na dopravním značení na 5 tisíc korun,“ doplnila mluvčí s tím, že policisté řidiči sypače uložili blokovou pokutu.

K nehodám s vozidlem na údržbu silnic bohužel čas od času dochází. O poznání hůře dopadla nehoda, která se odehrála koncem prosince loňského roku. Srážku se sypačem na Tachovsku nepřežil řidič osobního vozu. 

Video  Sypač ve Středočeském kraji natočil hned dvě nehody BMW.  - Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání