Právě synův seriál Odpadlík byla v roce 1995 poslední příležitost, kdy se legendární herečka postavila před kameru. Nejvíce hrála v 40. až 60. letech 20. století. Po pět let byla jedničkou studia MGM v nízkorozpočtových filmech. V padesátých letech popularita závratně rostla. Rusovlasá kráska v Technicoloru vynikala. Herecké umění dovedla téměř k dokonalosti ve filmu Slightly Scarlet (1956), po boku Rhondy Fleming. V roce 1959 byla chválena za film Cesta do středu země.

Syn Lorenzo se jí po smrti vyznal na své sociální síti. „Máma zemřela dnes ráno v New Yorku. Byla tím, kdo měl na můj život nejpozitivnější vliv. Budu si pamatovat její smích, její radost i její hrdost, s jakou procházela výzvami, kterým čelila. O nikom nikdy neřekla křivé slovo. Její schopnost odpouštět mě pokaždé překvapila,“ píše zarmoucený herec, který kondoloval také maminčinu poslednímu manželovi Marcovi Rosenovi.

Herečka byla vdaná celkem šestkrát, jejím prvním mužem byl Lex Barker, filmový Old Shatterhand z německých mayovek s Pierrem Bricem (†86). Následovali Fernando Lamas (se kterým měla právě Lorenza), Christian R. Holmes, Alexis Lichine, Skip Schaum a konečně Marc Rosen.

Arlene Carol Dahlová se narodila 11. srpna 1925 (rok narození je v některých pramenech uváděn chybně 1928) v Minneapolis. Už od dětství se věnovala tanci a recitaci a na střední škole začala s herectvím. Rok po maturitě odešla do Chicaga a později do New Yorku, kde působila v divadlech. Byla úspěšná a v roce 1947 ji MGM pozvalo do Hollywoodu.

V sedmdesátých letech se Dahlová věnovala převážně podnikání v oboru kosmetiky. Ne však úspěšně a v roce 1981 vyhlásila bankrot.

Fotogalerie
29 fotografií