U hrobu herečky, který se nachází na Veřejném hřbitově v Košicích, není nouze o svíčky a věnce. Návštěvníci hřbitova zde ale ještě nikoho z blízkých Moniky Potokárové nepotkali a spekuluje se, že její hrob navštěvují buď hned po otevření hřbitova, nebo těsně před jeho zavřením. S ohledem na utajený pohřeb, který se konal opravdu v neobyčejném termínu, na tom nevidí nikdo nic neobvyklého. Poslední rozloučení s krásnou Monikou, která před dvěma lety spáchala sebevraždu, se totiž konalo ve velice časných ranních hodinách, ještě před oficiálním otevřením hřbitova. V 6:45 už bylo po všem.

O pohřbu vědělo dokonce jenom minimum zaměstnanců – a netušili o něm ani mnozí hereččini kolegové. Své sbohem dala herečce jen přibližně desítka lidí z rodiny a jejích nejbližších přátel.

Ačkoli herci, co s ní měli tu čest jak před kamerou, tak i na prknech, která znamenají svět, a dokonce i samotné Slovenské národní divadlo (SND), kde Monika do posledních dní hrála, počítali s velkolepým rozloučením v Bratislavě, její blízcí si to nepřáli (ostatně právě dusná atmosféra v SND měla prý vliv na křehkou psychiku mladé umělkyně, která podle slov svého manžela „dala divadlu všechno“). Na hřbitově dokonce stále platí zákaz informovat cizí osoby o místě posledního odpočinku Potokárové.

VIDEO: Smrt herce z Ordinace Jiřího Laštovky (†39): Přátelé hovoří o sebevraždě!

Manžel půvabné Moniky, známý slovenský režisér a herec Robert Roth (49), na dotazy slovenského deníku Plus Jeden Deň, zda se chystá navštívit hrob Moniky, reagoval velice prudce: „Nevím, proč bych měl někomu říkat tyto informace,“ zněla strohá odpověď herce.

Rodiče herečky nereagovali údajně vůbec. Podle kněze, který je blízkým přítelem rodiny, příbuzní dodnes nezměnili názor a ani s odstupem dvou let nepřeruší své mlčení ohledně celé situace. „Potokárovi vnímají sebevraždu dcery jako pomyslnou červenou čáru za něčím, co je překvapilo nečekaně a velmi bolestivě, a k čemu se již nemíní veřejně vyjadřovat.“

Fotogalerie
37 fotografií