Milovníci slovenské divadelní scény teď mohou podpořit své oblíbené umělce, jejichž práce je v čase pandemie viru covid-19 ohrožena uzavřením divadel. Podporovatelé umění budou moci získat vzácné autorské návrhy kostýmů, fotografie i prostorové objekty. „Zapojili se skutečně výjimeční lidé, jejichž umění máte možnost, možná poprvé v historii, tímto způsobem domů získat,“ avizuje v uveřejněném videu herečka Zuzana Fialová (46) online aukci, v níž si diváci mohou „vydražit kousek divadelního světa“. „Současně je to i možnost prezentovat tvorbu výtvarnic / výtvarníků, scénografek / scénografů a fotografů,“ doplnila tisková tajemnice SND Izabela Pažítková.

Mezi těmito unikátními položkami v aukci se objevují ale také tři fotografie herečky Moniky Potokárové (†27), která spáchala 25. listopadu 2019 sebevraždu. Mělo by jít o momentky z divadelního představení Antigona, kde krásná herečka ztvárňovala hlavní roli. Fotografie se draží jako pigmentovaný tisk na papíře a jejich vyvolávací cena je 250 až 300 eur (tedy v převodu zhruba 6,5 tisíc až 8 tisíc). Dražba potrvá pouze několik málo dní, a tak by fanoušci Potokárové jistě neměli váhat, pokud na ni chtějí mít památku.

VIDEO: Smrt herce z Ordinace Jiřího Laštovky (†39): Přátelé hovoří o sebevraždě!

Dodnes mimochodem není jasné, proč úspěšná herečka, která šla z role do role, dobrovolně odešla z tohoto světa. Ještě v létě loňského roku se o ní psalo v souvislosti s tím, jak všechny šokovala svou svatbou s hercem Robertem Rothem (48), o 22 let starším než ona. K oddavkám totiž došlo jenom pár měsíců po zásnubách. Spekulovalo se proto, že za fatálním rozhodnutím vzít si život stály partnerské neshody, utajované psychické problémy, anebo prostě zkrat pod vlivem alkoholu – mrtvou ji prý Roth nalezl v jejich společném bytě poté, co se vrátila z jakési akce. Své tajemství si však půvabná brunetka s sebou navždy odnesla do hrobu…

VIDEO: Náhlá smrt krásné herečky Ulrike Kotajné: Srdce ji zradilo ve 49 letech!

Video
Video se připravuje ...

Náhlá smrt krásné herečky Kotajné: Srdce ji zradilo ve 49 letech! Martina Šindelářová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
34 fotografií