Zpráva o úmrtí talentované členky Činohry SND zdrtila loni v listopadu celou uměleckou obec, nejvíce pak jejího manžela Roberta Rotha (47), kterého si vzala jen pár měsíců před plánovanou sebevraždou a který ji nalezl mrtvou ve společném bytě.

Hrob Potokárové, umístěný na košickém hřbitově, byl poměrně dlouho rodinným tajemstvím. Nikdo z příbuzných si nepřál, aby kolem něj kroužilo stádo fanoušků snažící se zesnulé herečce vzdát hold, a nevěděli o něm i někteří zaměstnanci hřbitova. Když bylo Moničino poslední místo odpočinku objeveno, chyběl mu láskyplný dotek. Žádné osobní předměty, žádný citát, pouze jméno vytesané do kamene a květiny od pozůstalých.

Po půl roce od smrti už ale přestal připomínat hrob bezejmenného statečného vojáka padlého ve válce v boji za svoji vlast a více se přiblížil místu posledního odpočinku, jež v sobě uchovává nádhernou duši. Hrob je obklopen velkým počtem svíček a na mramorové desce leží tři rozkvetlé rostliny v květináčích. U černého mramorového náhrobku pak někdo poskládal sošky andělíčků a uvelebil tam i malou černou kočku. Jak ale prozradil server Plus jeden deň, hrob už prý moc lidí nenavštěvuje. Občas se u něj objeví Moničin bratr. 

Fotogalerie
41 fotografií