Do porodu jí zbývají obrazně řečeno vteřiny. Bagárová je v devátém měsíci a prcek stále nikde. Ne nadarmo se už nějakou dobu traduje, že by mohla porodit v přímém přenosu superfinálového kola SuperStar, kde tvoří nedílnou součást pětice porotců. Že to malé trvá, si uvědomuje i sama zpěvačka, která poslední dny využívá k nafocení co nejvíce krásných momentů a natáčení videí. Očekávání má ovšem i svou stinnou stránku, jíž si Bagárová nyní "užívá" plnými doušky.

Celé to začalo konverzací s Honzou Bendigem (25), který pohrozil zveřejněním jejích nateklých nohou, pokud se mu nesvěří s tajemstvím. Bagárová se ale vydírat nenechala a odhalila je sama. A Bendigovy vyděračské praktiky jakbysmet. „Já teda nevím, nevím, ale tohle… tohle už není sranda!“ stěžovala si při pohledu na své těhotenské nohy.

Chodidla jako konve nenechala chladnými další těhulky, které Bagárové poslaly důkaz, že v tom rozhodně není sama. „Znám to, tady jsem asi tři týdny před porodem,“ ukázala jí fanynka své nateklé nohy. „Ano, těhotenství je moc krásné,“ okomentovala to jiná, která trpí stejnou diagnózou.

Proč nohy otékají a co na to pomůže?

"Jsou to takzvané ortostatické otoky, které jsou večer větší a ráno se splasknou. Pokud jsou to izolované otoky, které nejsou doprovázeny zvýšeným krevním tlakem nebo poruchou funkce ledvin, tak pro nás nejsou známkou nebezpečí. Dokonce staré porodní báby říkaly, že otoky nohou od kotníků do poloviny lýtek jsou známkou dobře probíhajícího těhotenství, že to svědčí o tom, že gravidita je v pořádku. Což potvrzují i naše dnešní zkušenosti.

Některé ženy říkají, že jim pomáhá večer střídavě teplá a studená sprcha, ale většinou stačí, aby si těhotné daly nohy nahoru, když si lehnou. Jinak je zajímavé, že otoky jsou daleko horší u žen, které sedí, než u těch které stojí. U sezení totiž židle tlačí zespodu na stehna a může bránit odtoku krve. Doporučuji těhotným, které mají sedavé zaměstnaní, aby jednou za dvacet minut vstaly a prošly se. To samé, pokud stojíte, pomůže udělat několik kroků."

Gynekolog a porodník Doc. MUDr. Vít Unzeitig pro Blesk.cz

 

VIDEO: SuperStar Bendig (26) se zadlužil kvůli bydlení! Teď má dům vedle kámošky Bagárové.

Video
Video se připravuje ...

SuperStar Bendig (26) se zadlužil kvůli bydlení! Teď má dům vedle kámošky Bagárové. Markéta Reinischová, Lukáš Červený, instagram

Fotogalerie
50 fotografií