„Bohužel se stalo to, co dnešní doba přináší. Moderátorka StarDance Tereza Kostková byla pozitivně testovaná na covid-19 a v příštím díle tak nevystoupí. Přejeme jí hlavně lehký průběh onemocnění a brzké uzdravení,“ řekla Aha! mluvčí ČT Karolína Blinková s tím, že ještě v sobotu byl test negativní.

Nad dalším dílem StarDance se stále vznáší řada otazníků a ve hře je hned několik scénářů, jak bude sobotní večer vypadat.  Testy totiž podle nejnovějších informací podstoupí i další lidé. "Jak víte, moderátorka pořadu StarDance Tereza Kostková se bohužel nakazila onemocněním covid-19. Vzhledem k tomu, že v době, kdy měla negativní test, byla v kontaktu s tanečníky aktuálního ročníku, postupujeme nyní tak, abychom dostáli platným pravidlům a bezpečnostním požadavkům. Tým pořadu aktuálně pomáhá zajistit PCR testy všech, kteří byli v sobotu na place. Podle výsledků testů budeme následně pracovat na scénáři sobotního večera, pro nějž v tuto chvíli existuje více verzí, včetně té se zapojením jen těch tanečníků, kteří nebudou muset do povinné karantény. Jsme připraveni operativně reagovat na to, co je bezpečné a co je možné," stojí v prohlášení publikovaném na sociální síti na stránce věnované pořadu StarDance.

Kromě toho, jak může následující díl oblíbeného pořadu vypadat, je v prohlášení i popsáno, jak vypadají hygienická optření v průběhu natáčení. "Natáčení pořadu StarDance probíhá podle aktuálně platných pravidel pro výrobu audiovizuálního díla a podléhá přísným opatřením a všem nařízením. Jedná se o uzavřené natáčení, kdy dopředu známe totožnost všech účinkujících v publiku, včetně jejich konkrétního usazení ve studiu. Respirátory jsou povinné ve všech prostorách s výjimkou času natáčení. Nad rámec všech opatření musí mít štáb, účinkující i všichni diváci negativní test na covid, a to i když jsou očkováni či prodělali nemoc. "

Pravidla jsou velmi přísná, testování ani nošení respirátoru mimo natáčení nejsou ušetřeni ani očkovaní účastníci natáčení. 

Server Seznam Zprávy přišel s informací, že neúčast některých párů je již jistá, vzhledem k tomu, že ne všichni účastníci jsou očkovaní. Podle jejich informací má jít celkem o pět párů, které by se podle jejich zjištění neměly účastnit nadcházejícího natáčení. Česká televize ani hygiena ale přesný počet neočkovaných tanečníků neupřesnila. 

Obecně totiž platí, že očkovaní nemusí do karantény, v případě StarDance musí podstoupit testování. "Ti, kteří očkovaní nejsou, se musí podrobit karanténě," uvedla hygienička Jágrová pro Seznam Zprávy. Nechme se tedy překvapit, jak bude nadcházející díl oblíbeného pořadu vypadat.

 

VIDEO: Rozzářená Kostková přiznala, jak si v karanténě užívala: Cítila jsem se víc ženou!

Video
Video se připravuje ...

Rozzářená Kostková přiznala, jak si v karanténě užívala: Cítila jsem se víc ženou! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
213 fotografií