„Stalo se, co dnešní doba bohužel přináší. Tereza Kostková vinou covidu v příštím díle StarDance nevystoupí,“ oznámila Česká televize prostřednictvím twitteru. 

Posléze televize upřesnila, že pozitivně testovaná na onemocnění covid-19 byla právě Tereza. „Moderátorka StarDance Tereza Kostková byla pozitivně testovaná na covid-19, a v příštím díle tak nevystoupí. Přejeme jí hlavně lehký průběh onemocnění a brzké uzdravení,“ uvedla pro iDnes.cz mluvčí České televize Karolína Blinková.

Zatím není jasné, zda bude dočasně někým nahrazena, nebo zda zůstane Marek Eben na vše sám. A otázka je, zda nebudou muset do karantény i další účastníci, a soutěž tak nebude ohrožena.

Vše nyní koordinujeme s hygienou a řídíme se jejími pokyny. Věříme, že divákům sobotní přenos nabídneme. Zdraví účinkujících a štábu je pro nás ale nejdůležitější,“ dodala na twitteru televize.

Doposud měli diváci letošní řady možnost vidět dva taneční večery, první byl zahajovací, kde se nevyřazovalo. Druhé kolo StarDance, kde se tančilo na hity z éry Divadla Semafor, bylo poslední pro Pavla Trávníčka a Veroniku Lálovou.

Původně vypadnuvší pár měl vystoupit také ve speciálním živém vysílání, jenže i to nyní Česká televize raději zrušila. „Milí diváci a milovníci tance, bohužel se stalo to, co dnešní doba přináší, dnešní živý přenos s Pavlem a Veronikou se proto bohužel neuskuteční. Věříme, že se na nás nebudete zlobit a pustíte si nás v náhradním termínu. Veronika a Pavel si alespoň po té velké dřině zaslouženě odpočinou. Děkujeme za pochopení,“ objevilo se na facebooku StarDance.

Jak je to s opatřeními ve StarDance?

Už na první pohled si mohou diváci všimnout, že roušky či respitátory ve světě ladnosti a elegance ve StarDance nemají své místo. Během přímého přenosu je nenosí moderátoři ani soutěžící, což je pochopitelné, ale ani diváci je nasazené nemají. Ovšem jak se Blesk po položení dotazu na toto téma dozvěděl, bezpečnost tvůrci pořadu neberou na lehkou váhu. 

„Publikum v pořadu StarDance vystupuje v roli účinkujících, do publika jsou zvány známé osobnosti, rodinní příslušníci účinkujících a jejich autentické reakce jsou součástí natáčení,“ vysvětlovala Blesku tisková mluvčí České televize Karolína Blinková, proč ani v publiku nikdo nemá zakrytý ústa a nos.

„Natáčení probíhá podle aktuálně platných pravidel pro výrobu audiovizuálního díla a podléhá přísným opatřením a všem nařízením. Pracovní postupy jsme rovněž konzultovali s příslušnou hygienickou službou. Jedná se o uzavřené natáčení, kdy dopředu známe totožnost všech účinkujících v publiku, včetně jejich konkrétního usazení ve studiu, “ uvedla mluvčí. 

„Respirátory jsou povinné ve všech prostorách s výjimkou času natáčení. Nad rámec všech opatření musí mít štáb, účinkující i všichni diváci negativní test na covid, a to i když jsou očkováni či prodělali nemoc,“ objasnila Blinková.

VIDEO: Sexy Taclíkova tanečnice otevřeně: StarDance ji vytáhlo ze dna! A bude se vdávat?

Video
Video se připravuje ...

Sexy Taclíkova tanečnice otevřeně: StarDance ji vytáhlo ze dna! A bude se vdávat? Markéta Reinischová, Lukáš Červený, instagram

Fotogalerie
169 fotografií