Druhý díl StarDance se nesl v duchu písní legendárního skladatele Jiřího Suchého, který oslavil kulaté devadesáté narozeniny. Slavnostní událost odstartoval quick stepem krasobruslař Tomáš Verner (35) s tanečnicí Kristýnou Coufalovou na legendární píseň Tak abyste to věděla. Během tance měl na ruce připevněný měřic tepové frekvence, který naměřil v průběhu quick stepu vražedných 194 tepů za minutu. Verner totiž během studií na vysoké škole zpracoval bakalářskou práci na téma tepová frekvence krasobruslařů, a tak chtěli tvůrci vyzkoušet, jak na tom bude při tanci. „194 je už pohodička, když jsem tancoval quick step poprvý, měl jsem tep 300,“ přiznal krasobruslař.  

Jako druhý se na parketě objevil herec Zdeněk Godla (46), který se svojí taneční partnerkou Terezou Pruckovou natrénoval slowfox. V prvním nevyřazovacím kole příliš nebodoval, a tak byli všichni zvědaví, jak to dopadne tentokrát. Zdeněk slíbil, že se bude víc snažit. „Zdeňku, vy jste zpátky ve hře. Já vás podezřívám, že jste se v prvním díle pletl schválně, abyste nám předvedl tuhle taneční bombu,“ pochválil po výkonu Zdeňka Godlu porotce Jan Tománek (43). Zatímco v prvním díle dostal od poroty 16 bodů, tentokrát si vysloužil hezčích 21.

Třetím párem tanečního parketu se stala farářka církve Husitské Martina Viktorie Kopecká (35) a Marek Dědík (38), kteří rozjeli velmi svižný jive na píseň Marnivá sestřenice. „Já myslím, že šéf z vás může bejt nadšenej. Bylo to boží,“ zakomponoval Richard Genzer (54) do svého hodnocení náboženský vtípek. Za svůj výkon od poroty s Dědíkem získali 28 bodů. Po farářce se na parketu objevila zpěvačka Tereza Černochová (38) s Dominikem Vodičkou (25). Za svůj quick step si od poroty vysloužili slušných 30 bodů.

Pátou taneční dvojicí byl herec Jan Cina (33) s tanečnicí Adrianou Maškovou, kteří zatančili slow fox. Stejně jako Verner i Cina je favoritem celé soutěže. Tentokrát ale porotu ohromil o něco méně než posledně a získal 26 bodů. Po nich se na parketě objevila Simona Babčáková (48) s Martinem Prágrem (25). Ti rozjeli jive s takovým elánem, že se vrtělo i publikum v hledišti. Porota však hereččin výkon vyhodnotila jako pomalejší, a tak získala 22 bodů.

Po Simoně Babčákové zatančili quick step Mirai Navrátil (29) a Lenka Nora Návorková. Jeho výkon byl hodnocen jako ustrašený, sám jistý strach poté přiznal. I přes poměrně silnou kritiku si však vytančil 26 bodů.

Jako osmá se na parketě ve druhém kole objevila tenistka Andrea Sestini Hlaváčková (35) s Michalem Necpálem (34), kteří zatančili slowfox.Tenistce porota vytkla, že jim to v páru moc nefungovalo a lépe tančila sólové části. Jejich tanec ohodnotili 25 body.

Předposlední zatancoval jive Pavel Trávníček (70) s tanečnicí Veronikou Lálovou, který byl od začátku spolu se Zdeňkem Godlou adeptem na vypadnutí. Mně to trošku evokovalo pohádku o Červený Karkulce, akorát tady Karkulka honila vlka, narážel Genzer na to, že byl herec viditelně pomalejší než jeho taneční partnerka Veronika, která oblíkla výrazné červené šaty a bílý baret. Přesto to byl v Trávníčkově věku obdivuhodný výkon za nějž získal nejméně bodů.

Posledním párem večera byla Marika Šoposká (31) s tanečníkem Robinem Ondráčkem, kteří se rozhodli zatančit quick step na oblíbenou píseň Malé kotě. I když je herečka považovaná za nadějnou a talentovanou, vysloužila si nečekanou kritiku. „Skákala jste na něm jako pinpongáč,“ shrnul Genzer výkon Mariky Šoposké a její hopsání s Ondráčkem. Porotě se totiž příliš nezamlouvalo, že měli v tanečním čísle příliš sól a společně to zase tak dobře nefungovalo. Porota je ohodnotila 26 body.

Hlavní je však hlasování diváků, kteří prostřednictvím SMS zpráv rozhodli, že v soutěži jako první končí Pavel Trávníček s Veronikou Lálovou.

VIDEO: 11. řada StarDance

Video
Video se připravuje ...

11. řada StarDance showreel 

Fotogalerie
55 fotografií