Dá se říct, že celý svět už zná základní fakta incidentu, který se zapíše do historie tragických událostí, jež se udály během filmového natáčení. Alec Baldwin jistojistě omylem zastřelil hlavní kameramanku a kulka zasáhla i režiséra, vše se odehrálo ve čtvrtek odpoledne na odlehlém místě v Santa Fe v Novém Mexiku v USA, když právě začali natáčet scénu v místním kostelíku. Jak to ale na place vypadalo chvíli před tragédií?

Smrtelnou zbraň předali Baldwinovi zbrojířka Hannah Gutierrez-Reedová (24) a asistent režie Dave Halls. Chvíli předtím podle informací Daily Mailu odešli někteří členové štábu pryč kvůli bezpečnosti.

Mladá zbrojířka, která je dcerou legendárního hollywoodského zbrojíře Thella Reeda, vyložila tři rekvizitní zbraně na vozík ven mimo natáčecí plac, zatímco se scéna měla natáčet uvnitř malého kostela. Asistent režie Dave Halls pak sebral jednu ze zbraní z vozíku a přinesl ji dovnitř Baldwinovi, aniž by tušil, že je nabitá ostrými náboji... „Studená zbraň,“ měl říct Halls Baldwinovi, když mu smrtící nástroj podával do ruky krátce před klapkou. Tuto frázi použil, aby všechny přítomné členy štábu ubezpečil, že zbraň je pro místo činu bezpečná ke střelbě.

O několik vteřin později padla klapka, Baldwin namířil zbraň proti kameře a vystřelil. Místo pouhé rány slepými však vyšla ze zbraně skutečná kulka, která zasáhla kameramanku Halynu Hutchinsonovou přímo do hrudi a prolétla skrz. Zranila i režiséra Joela Souzu, který utrpěl střelnou ránu do paže.

Smrtící zbraň byl revolver ve vintage stylu, aby zapadal do děje odehrávajícího se v Kansasu v 80. letech 19. století. Baldwin ve filmu Rust hraje nechvalně proslulého psance Harlanda Rusta, jehož vnuk je odsouzen k popravě za náhodnou vraždu.

VIDEO: Alec Baldwin zabil kameramanku (†42) a postřelil režiséra: Slzy při výslechu!

Video
Video se připravuje ...

Alec Baldwin zabil kameramanku (†42) a postřelil režiséra: Slzy při výslechu! reuters

Fotogalerie
65 fotografií