Jen těžko představitelná tragédie se odehrála na odlehlém místě v Novém Mexiku ve městě Santa Fe ve čtvrtek odpoledne místního času. Hollywoodský herec Alec Baldwin zde pravděpodobně nešťastnou náhodou zastřelil hlavní kameramanku filmu Halynu Hutchinsonovou a postřelil režiséra Joela Souzu.

Zpráva, která otřásla celým světem, pokládá všem jedinou otázku: Jak se něco takového mohlo stát? A hlavně: Čí je to vina? Podle informací deníku Daily Mail za to nesou odpovědnost rovnou dvě osoby, které manipulovaly s vražednou zbraní, z níž nečekaně vystřelil ostrý náboj a zasáhl rovnou dva hlavní členy štábu...

Nejpovolanější osobou, která měla na starost zbraně jako rekvizity, je teprve čtyřiadvacetiletá zbrojířka Hannah Gutierrez-Reedová. Ta je dcerou známého hollywoodského zbrojíře Thella Reeda, který ji řemeslu a manipulací se střelnými zbraněmi pro filmový svět učil už odmala. Před několika měsíci spolupracovala jako hlavní zbrojíř na filmu The Old Way s Nicolasem Cageem (57). Kromě Reedové, která měla na starosti celkem tři zbraně pro natáčení, držel osudnou zbraň v ruce jako poslední před Baldwinovým výstřelem i asistent režie Dave Halls, který měl potvrdit, že zbraň je připravena k natáčení.

Podle Daily Mailu byla u obou členů filmového štábu provedena domovní prohlídka. Ani jeden však údajně nebyl z ničeho obviněn a nejsou mezi podezřelými z jakéhokoliv trestného činu. Policejní kancelář v Santa Fe, která má případ na starosti, pokračuje ve vyšetřování.

VIDEO: Tady se to stalo: Alec Baldwin zastřelil kameramanku a postřelil režiséra

Video
Video se připravuje ...

Tady se to stalo: Alec Baldwin zastřelil kameramanku a postřelil režiséra reuters

Fotogalerie
58 fotografií