K nehodě došlo při natáčení filmu Rust na ranči Bonanza Creek, tedy na produkčním místě jižně od Santa Fe v americkém státě Nové Mexiko. Americký herec a koproducent filmu Alec Baldwin zasáhl hlavní kameramanku Halynu Hutchinsovou, která byla po střelbě z odlehlé lokace vrtulníkem převezena do nemocnice ve zhruba 70 kilometrů vzdáleném městě Albuquerque, tam svým zraněním podlehla. Režisér snímku Joel Souza byl se zraněním převezen do nemocnice na JIP.

Jen okamžiky před tragédií zveřejnila hercova manželka na svém Instagramu ve Stories screenshot z videohovoru s Alecem. Podle fanoušků vypadá na fotce vyčerpaně, což dokazují i jeho vlastní slova, která uvedl u své poslední fotografie z natáčení. „Zpátky v kanceláři. Sakra, to je vyčerpávající...,“ svěřil se na Instagramu den před nehodou. Po incidentu ale fotku smazal.

Video
Video se připravuje ...

Alec Baldwin reuters

Nyní se spekuluje, zdali za smrtelnou nehodou nestála právě únava třiašedesátiletého herce. Natáčecí společnost ale stojí za tím, že se jedná jen o nešťastnou nehodu. „Dnes došlo k nehodě na natáčení Rust v Novém Mexiku, při které došlo k vynechání střely v pistoli se slepými náboji... Natáčení bylo prozatím zastaveno. Bezpečnost našich herců a štábu zůstává naší nejvyšší prioritou. Celé obsazení a štáb jsou dnešní tragédií naprosto zdrceni a Halynině rodině a blízkým posíláme nejhlubší soustrast,“ stojí v prohlášení společnosti Rust Movie Productions LLC.

Případ nyní vyšetřuje policejní oddělení v Santa Fe, které vyslýchá svědky nehody.

VIDEO: Jedny z posledních záběrů, které kameramanka Halyna Hutchinsová během natáčení westernu s Alecem Baldwinem na točila

Video
Video se připravuje ...

Jedny z posledních záběrů, které kameramanka Halyna Hutchinsová během natáčení westernu s Alecem Baldwinem natočila. instagram.com

Fotogalerie
107 fotografií