Jako Ernie Mauser se Art Metrano (†84) objevil ve druhém a třetím díle Policejní akademie, navzdory pozdějšímu nástupu si ale diváky okamžitě získal na svou stranu. Despotického, nemilosrdného a ambiciózního Mausera ztvárnil díky velkému komediálnímu talentu naprosto dokonale. 

Slibně rozjetou kariéru bohužel osud přerušil značně předčasně. Herec v roce 1989 spadl po hlavě ze žebříku a do konce života zůstal upoután na invalidní vozík. Od té doby se ještě v několika rolích objevil, od roku 2001 se už ale stáhl do ústraní. 

Metrano zemřel 8. září z přirozených příčin. Informaci na svém instagramu oznámil jeho milující syn. „Včera jsem ztratil svého nejlepšího přítele, učitele, svého tátu,“ napsal Harry Metrano. „Byl a vždycky bude ten nejdrsnější chlap, jakého znám. Nikdy jsem nepotkal nikoho, kdo by překonal víc překážek, než on,“ uvedl.

„Tati, navždy budeš mou součástí a já budu udržovat tvůj odkaz,“ vzkázal Harry otci a dodal, že legendy nikdy neumírají. Od teď bude mít prý v tatínkovi svého strážného anděla.

Fotogalerie
30 fotografií