Pořádné drama se odehrálo v pondělí po desáté večer u Musea Kampa. „Přijali oznámení o tom, že mělo dojít k pádu vozidla do Vltavy u Sovových mlýnů,“ popsala Blesku policejní mluvčí Eva Kropáčová. Jako první byli na místě policisté z oddělení hlídkové služby. „Zahájili záchranářské práce – přivázali si lana kolem pasu a za jištění dalších policistů skočili do Vltavy a snažili se osobu, která zůstala ve vozidle, vytáhnout,“ popsala mluvčí. To se jim ale nepodařilo - plavební komora, v níž se vůz potopil, je totiž hluboká, k autu se tak vůbec nedostali.

Na místo už ale mezitím dorazily tři jednotky pražských hasičů spolu s potápěči i hasičským útvarem ochrany Pražského hradu. „Našli jsme prostřednictvím potápěčů řidiče vozidla, byl předán zdravotnické záchranné službě,“ uvedl šéf pražských hasičů Luděk Prudil na místě. Na místě zasahovala záchranářská i lékařská posádka a inspektor. „Ve voze byl zaklíněn 53letý muž, kterého se nejprve snažil vyprostit svědek. Záchranáři cca 30min prováděli kardiopulmonální resuscitaci, nakonec se podařilo funkci srdce obnovit,“ popsala mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová s tím, že muže pak převezli do Všeobecné fakultní nemocnice.

Auto z řeky pak vytáhla speciální hydraulická ruka. „Policisté zjišťují veškeré okolnosti pádu, zjišťují, proč k tomu došlo i totožnost muže,“ dodala Kropáčová. V úterý pak policisté dodali: „V současné chvíli nemůžeme vyloučit, že se jedná o sebevraždu.“ Podle informací Blesk.cz svědci vypověděli, že muž se před pádem do Vltavy choval podivně, s autem prý jezdil kolem řeky sem a tam a následně do ní nacouval.

Video
Video se připravuje ...

Auto sjelo v centru Prahy do Vltavy, řidič zůstal uvnitř CNC - Václav Burian

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Psychoporadna Blesku: Svěřte se, specialisté vám poradí.
Autor: Blesk.cz

Fotogalerie
57 fotografií