V noci na 28. dubna obyvatele Dolních Chaber rozrušily majáčky přivolaných policejních i záchranářských vozů. A v neposlední řadě také policejní vrtulník, který pátral po pachateli útoku v jednom z rodinných domů v Ploskovické ulici.

Tím měl být podle informací Blesk.cz teprve 14letý chlapec, jehož druhého dne v dopoledních hodinách policisté vypátrali na opačném konci ulice, než kde k útoku došlo. S vážným zraněním jej do nemocnice odvezli pražští záchranáři.

Ztráta oka

O příčinách a okolnostech toho, co se vlastně v danou noc stalo, se toho s ohledem na nezletilý věk domnělého pachatele příliš neví. Podle zdrojů televize chlapec nepřespával u rodiny poprvé a nemělo by se jednat o problematického adolescenta. Přesto jsou mu na vrub přičítány vážná zranění matky i jejího syna. Ten má mít po bodných či řezných ranách problémy s hybností končetin. Jeho zdravotní stav se prý ale lepší.

Jeho napadená matka, která měla vlastním tělem chránit jak syna, tak ještě svou dcerku (6), utrpěla vážnější poranění. Snažila se totiž vlastním tělem chránit své děti a zavřít je do auta, přičemž se pak sama do domu ještě vrátila pro mobilní telefon. Útočník ji nožem zasáhl do oka, do ramene či do ruky. Kvůli hlubokým ranám podstoupila několik operací, ale i navzdor jim hrozí, že bude mít s pohybem ruky problémy. Její poraněné oko se lékařům bohužel zachránit nepodařilo.

Video
Video se připravuje ...

Nezletilý chlapec pobodal v domě v Dolních Chabrech ženu a jejího syna. Václav Burian

Fotogalerie
90 fotografií