Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Důsledek povinného testování? Odběrná místa v Praze jsou na příští týden skoro plná

Autor: ČTK - 
6. března 2021
12:41

Kapacita pro antigenní testy na covid-19 je v Praze pro příští týden téměř zaplněna. Jen na některých odběrných místech je ještě možné najít termíny, zpravidla na druhou polovinu týdne. ČTK to zjistila z rezervačních systémů odběrných míst. Větší zájem o antigenní testy souvisí s povinným testováním ve firmách, podobná situace je i v krajích.

Podle webu covid.praha.eu spravovaného magistrátem je nyní v metropoli asi padesátka míst, kde je možné si nechat antigenní test provést. Z velkých pražských nemocnic mají na příští týden volné termíny Nemocnice na Bulovce a Ústřední vojenská nemocnice od středy a motolská nemocnice od čtvrtka. Všeobecná fakultní nemocnice nabízí nejbližší termín příští sobotu, nemocnice v Krči pak až o týden později. Plno má příští týden i Prahou zřizovaná Městská poliklinika ve Spálené ulici.

Lze využít soukromá zařízení

Termíny lze ještě rezervovat na některých soukromých testovacích místech, například v Pražské tržnici, kde jako na jednom z mála mají volné termíny na celý týden. Od úterka jsou také volné termíny například v odběrovém místě firmy AeskuLab v Praze 6 a v několika málo dalších soukromých místech.

Povinné testování

Podle nového vládního nařízení firmy nad 250 zaměstnanců musely začít s jejich testováním ve středu, testy musejí mít velké podniky u všech pracovníků hotové do 12. března. Střední podniky, které mají od 50 do 249 pracovníků, s testováním měly začít v pátek, od 10. března mají testování provádět i úřady nad 50 zaměstnanců. Řada firem při testování zaměstnanců na koronavirus chce kombinovat samotestování a antigenní testování od zdravotníka a smluvního závodního lékaře, využívat chtějí i externí testovací místa.

Video  Antigenní testování Na Bulovce  - Andrea Ulagová, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa