Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vrchní sestra z nemocnice Karlovy Vary: Na smrt si zvyknete, tohle ale normální není

Autor: VaB - 
6. března 2021
05:30

„Demotivující komentáře jsou pro nás hrozný,“ říká vrchní sestra plicního oddělení Lucie z nemocnice Karlovy Vary. V emotivním videu popisuje útrapy současné krize. Na smrt si zvykla, ale tohle podle ní není normální. Je to ruská ruleta, říká.

Koronavirová krize sužuje celou republiku, v současné době nejvíce za celou pandemii. Nemocnice jsou na pokraji sil, lůžek je extrémně málo, personál mele z posledního. I tak se ale nacházejí lidé, bohužel ve velkém množství, kteří současnou situaci zlehčují. 

Hasiči v novém cyklu „Odpovědi od plic“ ukazují tváře současné krize. Jednou z nich je Lucie Škodáčková, v nemocnici v Karlových Varech pracuje jako vrchní sestra na plicním oddělení. Ve videu jsou rozhovory, ale i záběry přímo z nemocnice.

„Jak Vám je?“ ptá se Lucie pacienta. Ten bez váhání odpovídá: „No už se z toho picnu. Dejte mě na odstřel.“ Lucie ho pak utěšuje, že to bude dobré. „My všichni, co tady pracujeme v celé nemocnici, se snažíme, aby každý pacient odešel domů. To je náš velký cíl,“ popisuje v cyklu.

Demotivující a nevhodné komentáře od lidí „za zdmi nemocnice“ jsou pro personál strašné. Oni vidí, jak lidi trpí. Na dalších záběrech už řeší pacienta, který má poruchy polykání. Lucie pak vysvětluje, co se s pacientem dělá. Dusí se, lape po dechu a nedostává se mu kyslíku. „V podstatě má tak postižené plíce, že jeho každý nádech a výdech je pro něj vysoká práce,“ dodává. 

Tohle normální není...

„Na tu smrt si jakože zvyknete, když to řeknu obrazně. Ti lidi umírají, ale tohle normální není. Tady se prostě rozmáchla smrt a předvádí nám tady velkou kosovou, jak nás tady všechny pokosí. To je ruská ruleta,“ dodává.

Emotivně pak popisuje, jak do nemocnice chodí pozůstalí: „Nestihnou se rozloučit s nemocným a přijdou si tam pro věci. Převzít ve vaku věci člověka, u kterého jste předpokládali, že vám ještě dvacet let bude doma žít.“

Podle Lucie je každá další vlna silnější a brutálnější. „Ti lidi žijou kratší čas v té nemocnici, ten průběh je horší a horší,“ popisuje s tím, že je náš národ trochu „hloupý“. „Oni si myslí, že jde furt něco obejít. To je typická vlastnost českého národa. Zakážou nám lyžovat, tak půjdeme všichni na svah bobovat. Ale tohleto nejde obejít, to je nemoc, to je něco, nevidíme, co přijde,“ dodává. 

Video  Odpovědi od plic, vrchní sestra Lucie Škodáčková.  - HZS ČR
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Omasta ( 6. března 2021 09:09 )

Zrovna včera jsem byl na infekčním oddělení ve FNO, kam byl už víckrát s podobnou infekcí a vždyky mě vyšetřili a dali na to léky. Ten tokrát mě vůbec nepustili dovnitř, jen škvírečkou ve dveřích protáhli misku, abych do ní dal občanku.

Po 15 minutách čekání mi doktorka oznámila, že tam mají covidové pacienty, a že mě nemohou léčit, ani mi nenavrhla, kam se mám obrátit. Ti lidé jsou úplně zfanatizovaní, postižení davovou psychózou. Popudilo mě, že se mě štítí, připadalo mi to nezdvořilé, tak jsem trhnul dveřma a dostal se dovnitř. Řekl jsem, že tam mám kartu, že mě můžou ošetřit jako minule. Doktorka úplně posedlá, aby se nenakazila, se vymlouvala jak malé dítě. Bylo jí úplně jedno, že trpím infekcí, která se zhoršuje. Za každou cenu mě chtěla dostat ven. Dokonce i zalhala, že tam žádné moje záznamy nenašla. Nakonec na mě ještě zavolala sekuritáky, aby mně vyhodili.

Ještě jsem chtěl zajít na ředitelství, aby mi zjistili, jak je to s těmi ztracenými záznamy. Jenže ředitelství bylo zamčené. Vedení nemocnice se schovává před veřejností, aby se nenakazili! Zabarikádujou se a nikoho nepouštějí dovnitř.

Je to ostuda, Ti pobláznění zdravotníci se chovají jako zběř. Prostě vás vyhodí, ať si jdete, kam chcete, hlavně že oni se zachrání před smrtí. Ale nejhorší je, že ta poblázněnost vychází od ředitele FNO.

Omasta ( 6. března 2021 08:38 )

Je normální, že v lednu, únoru a nejvíc v březnu umírá víc lidí. Souvisí to s neotřesitelnou vírou, že mě odvezou do nemocnice a navrátí mi život.
Zásoby vitamínů rozpustných v tuku pochopitelně klesají až dubna, kdy jsou první čerstvé potraviny a krmiva. Přispívá k tomu i záškodnická propaganda s vitamínem D, která má za úkol urychlit vylučování vitamínů A, D, E K2. Jde tak daleko, že vyrábějí multivitamíny bez A a K2, s nepatrným množstvím vit E a s megadávkou vitamínu D.
Spousta šarlatánů papouškuje dezinformaci, že k vyléčení z covidu je třeba předávkovat se vitamínem D. A ostatní nepotřebujete, protože jsou příliš drahé.
Kdyby vám někdo umřel na covid v nemocnici, tak můžete nechat na patologii změřit jeho hladiny vitamínů A, D, E, K2, a zažalovat nemocnici o tučnou sumu za zanedbání léčby. Rozhodnutí je na vás, donést starouškovi vitamíny za 3000 Kč, nebo spoléhat na nemocnici.

milan1203 ( 6. března 2021 08:01 )

Jak muže vypustit z ust že na Smrt si zvikla okamžitě vyhodit to je hnus.

deratizater ( 6. března 2021 08:00 )

Děkovné dopisy ze smrtelných postelí je třeba posílat ředitelce SÚKL ta odstřihla občany od přístupu k antivírovým lékům.Takový Isoprinosine ,Ivermektin a další desítky let vyráběné bezpečné antivírové léky mohli infikovaní občani ihned !!!po nakažení užívat už rok Profesor Beran to navrhnul ale byrokrati na SÚKL byli proti.Další prasárna je že tyto bezpečné desítky let vyráběné , zdraví a život zachraňující léky jsou v okolních zemích ve volném prodeji jen u nás nikoliv.Byrokrati tak zabíjí naše občany více než samotný covid .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa