Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilý řidič autobusu dvakrát naboural u nádraží v Olomouci: Nadýchal skoro čtyři promile!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Vašek Burian)
Autor: ČTK, jel - 
14. dubna 2021
12:22

Šokující množství alkoholu v krvi naměřili policisté řidiči autobusu, který boural na dvou místech v okolí autobusového nádraží v Olomouci. V té chvíli v autobuse žádní pasažéři necestovali, nikdo nebyl zraněn, sdělil ve středu mluvčí policie Libor Hejtman. Šofér nadýchal 3,7 promile!

Silně opilý řidič narazil do betonového kuželu a poté do zaparkovaného osobního auta, škoda byla vyčíslena na 90.000 korun.

Událost se stala v pondělí, policisté o ní informovali dnes. „Policisté na místě zjistili, že jednapadesátiletý řidič autobusu jel bez cestujících po ulici Sladkovského, kde přední částí narazil do betonového kužele. V jízdě pokračoval a zhruba po 200 metrech narazil do zaparkovaného vozidla Škoda Superb. Naštěstí ke zranění osob nedošlo,“ uvedl policejní mluvčí.

Policisté u řidiče provedli orientační dechové zkoušky na alkohol, muž postupně nadýchal až 3,7 promile alkoholu v dechu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Řidič je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest až tři roky vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání