Jako první se k plotně postaví bloggerka a vegetariánka Radka (30). Ta žila v Austrálii, kde si na Prostřeno! s kamarády hrála. Po návratu do Prahy se rozhodla si to vyzkoušet doopravdy a také chtěla poukázat na to, že stravovat se dá i bez masa. Radka pochopitelně připravila vegetariánské menu, dá jí ale zabrat úkol týdne – palačinky. Radka žije sama se svým milovaným pejskem, a netají se tím, že kdyby vyhrála, nějaké peníze by dala na útulek, který dlouhodobě podporuje. Její labrador bude sice přítomen u večeře, ale Radka se ostatních i zeptá, zda by mohla svého čtyřnohého společníka vodit i na večeře k ostatním. Jak se s tím ostatní poperou a kdo na rovinu řekne, co si o celém nápadu myslí? Víc než z pejska budou ale její spolusoutěžící zaraženi z Radčina vegetariánství a lámou si hlavu, jak to s Radkou vymyslí a co jí vlastně připraví. A jestli vůbec něco… Radka má však jasno. Očekává bezmasou alternativu. A když nebude? „Tak bod dolů,“ krčí rameny.

V úterý bude všechny hostit mladý student David (18). Milovník fotbalu by se rád v budoucnu stal profesionálním kuchařem, tento obor i studuje. Jak se mu podaří své studijní znalosti převést do praxe? Jednoduché to mít David nebude. Bude bojovat s nožem, panenkou i troubou. A bude to bolet a pokeče krev. A to doslova – během přípravy jídla se trochu pořeže, a to hned několikrát. Bude tedy krev i v jídle? Menu, které si David připravil, mu dá zabrat. Bruschetta se neobejde bez srovnání s tou včerejší, stejně tak dýňová polévka. Davidovo menu bude zkrátka hodně podobné tomu Radčinu. Ale říká se, že když dva dělají totéž, není to totéž. A to se také ukáže. Kritika se bude snášet nad nejen polévkou... Podaří se Davidovi večer zachránit? Dorazí Radka na večeři opravdu s pejskem – a bude to někomu vadit? Jeden ze soutěžících chce vědět, proč v menu nejsou jídla „z jejich kmene“. Co tím asi tak bude myslet? „Z dubu, nebo z buku?“ smějí se ostatní.

VIDEO: Úterní Prostřeno!: Krvavé zranění

Video
Video se připravuje ...

Úterní Prostřeno!: Krvavé zranění 

Středa patří benjamínkovi skupiny, Tereze (16). Studentka gymnázia se vařit naučila od maminky. A její recepty také zařadila do svého menu – třeba maminčinu ne tak úplně rajskou polévku, brownies budou zase podle Terezky – a s malinovým přelivem k tomu. Vařit bude ale u tatínka, a svěří se, že vzhledem k tomu, že ten moc nevaří, musela si donést hodně hrnců. Terezka nenechá nic náhodě a na svůj soutěžní večer se pořádně připraví. Menu si natrénovala, což se vyplatilo. Zabrat jí dal jen hlavní chod, na který hosté museli čekat. Bude to někomu vadit? Nebo budou hosté shovívaví? Radka se těší především na avizované „pikantní avokádové překvapení“, bude s ním ale spokojená? Jak se povede celý večer a také zábava, kterou bude skládání origami?

Ve čtvrtek hosty k sobě domů pozve grafik Petr (52). Ten žije v krásném prostorném bytě se svým partnerem, italským profesorem historie a nadšeným milovníkem dobrého jídla a vaření. A právě kvůli němu se do Prostřena! Petr přihlásil – aby svému partnerovi dokázal, že i on sám dokáže uvařit. Doma totiž vaří hlavně Petrův partner, který mu chystá samé lahůdky. Co si o tom budou myslet jeho soupeři? Je to výhoda mít doma tak vynikajícího kuchaře? Jak se Petrovi vůbec povede? Menu si připraví moderní a náročné. Polévky bude dělat rovnou dvě a podávat je bude v jednom talíři. Jenom vegetariánka najde ve svém talíři kousíček slaniny a v ten moment přestává jíst. Dokonce to považuje od Petra za schválnost. Hostitel však neztrácí dobrou náladu. I kdyby nezaujal svými oblíbenými pokrmy, získá si své hosty zábavou. Petr jim totiž předvede, jak vypadá jeho práce, a společně si zkusí udělat stránku časopisu s vlastními portréty. Tu jim pak Petr vytiskne a mohou si odnést domů na památku.

VIDEO: Čtvrteční Prostřeno!: Slanina ve vegetariánském jídle

Video
Video se připravuje ...

Čtvrteční Prostřeno!: Slanina ve vegetariánském jídle 

Jako poslední předvede svůj um za sporákem student Milan (18), který by se chtěl stát číšníkem. Nikdo z hostů netuší, že Milan vyrůstá s jedním ze svých deseti sourozenců v dětském domově. Až zjistí, kam je Milan pozve, bude to pro ně šok. Co řeknou hosté na Milanovo bydlení, cvičný byt, ve kterém se připravuje na budoucí samostatný život? Nejvíc to dopadne na Petra, který je adoptovaný. Hosté se těší na romskou kuchyni, té se ale nedočkají. Ani Milanovi se nevyhnou komplikace, například mu vypadnou pojistky. Dvakrát. Milan vsází na moderní kuchyni, a tak se stane, že dýňová polévka bude tento týden servírovaná už napotřetí. Milan ale slibuje, že bude jiná než ty předchozí – přidává do ní kardamon a téměř celou ji připravuje v troubě. A jak si hosté pochutnají na ostatních chodech? Ocení všichni Milanovo snažení? Vařit se naučil v dětském domově… a kdyby se mu povedlo zvítězit, peníze by si ušetřil na dobu, až bude muset dětský domov opustit, což je jistě skvělý plán.

Napínavé to bude až do konce, takže se nezapomeňte dívat každé den od 17,50 na Primě. Uvidíte, kdo bude hrát podle pravidel, kdo bude taktizovat, a kdo nakonec nalezne pod pokličkou 60 tisíc?
Fotogalerie
13 fotografií