Jako první se k plotně postaví pracující student Martin (23), jenž má shodou okolností ve svůj hostitelský den narozeniny. A tak je řádně oslaví. Ke stolu mu usednou čtyři dámy. Jedna z nich bude veganka a další nedělá dobře mléko. Ještěže měl Martin tušení, že ve zdravém speciálu se někdo takový může objevit, a menu ve svém fotoateliéru lomeno kuchyni připravil živočišné i rostlinné.

Martin zažije malý trapas – nepozná herečku a zpěvačku Janu Fabiánovou, a hlavně nemá zdání, kdo je její známá maminka, Naďa Urbánková„Tipuju nějakou céčkovou zpěvačku, která nebude moc známá…“ uvažuje Martin na kameru, na rozdíl od spolusoutěžících dam, které mají alespoň tušení. Omlouvá ho jeho věk?

Úterní večeři nachystá trenérka Monika (29). Tráví prý většinu času v práci, kde trénuje, trénuje a zase trénuje, a tak chce všem ukázat rychlé, ale přitom zdravé vaření. Ostatně jenom díky svému povolání ví, že tělo pro to, aby správně fungovalo, potřebuje správné palivo, tedy lehké pokrmy, které zasytí, ale nezničí. Jídla bude podávat dost neobvykle, v krabičkách. „Člověk může naházet pár věcí do krabičky, a může to vypadat relativně hezky,“ vysvětluje svým hostům Monika rozpačitě. A nikoho to nepohorší.

Jako hlavní chod připraví krůtí maso se zelím, bez knedlíku, jako odlehčenou verzi známého pokrmu. „To zelí mi moc po chuti nebylo,“ stěžuje si Martin. Jak si ale sympatická trenérka poradí s veganskou verzí? Monika sází na tofu, a tak Jana dostane všechno z tofu. Sama Monika si život bez masa představit nedokáže.

VIDEO: Pondělní Prostřeno!: Jana Fabiánová zmate soutěžící

Video
Video se připravuje ...

Pondělní Prostřeno!: Jana Fabiánová zmate soutěžící 

Středa bude patřit herečce a zpěvačce Janě Fabiánové. Její velkou vášní je zdravé jídlo a vše kolem něj. Sama vydala také kuchařku, kde se věnuje rovnováze mezi jídlem a zdravím. Jana je veganka – jí pouze rostlinnou stravu. Janino menu bude pochopitelně bez masa a bez živočišných produktů. Bude to pro hosty v pohodě, nebo bude někomu maso chybět? Pochutnají si na sejtanu a dalších veganských specialitách? Martin sejtan odsoudí. „To je vlastně jenom lepek. Není moc super, že se někdo dobrovolně láduje tím, na co mají miliony lidí intoleranci,“ myslí si.

Janin snoubenec Dino, kterého poznala v Los Angeles, ale poslední dva roky s ním žije v Praze, pak zahraje všem na kytaru, a Jana toho hodně prozradí nejen o sobě, ale i o svém dětství a vaření. A svěří se, že pokud by vyhrála, část peněz by věnovala útulku Šťastný zvěřinec, kterému dělá patronku.

Ve čtvrtek bude vařit fitness trenérka Iris (31) a hosté mají velká očekávání. Iris je překvapí skromným bydlením, ale také velkou spoustou informací o jídle. Iris kromě vyváženého menu podává i zajímavosti o stravování či o tom, že si škvaří vlastní sádlo. A překvapivá bude rovněž zábava. Hosté se promění v monstra a společně si zatančí. Také Iris si dá záležet na menu pro Janu. Dostane svůj burger bez masa, především z červené čočky.

Nespokojeným je v podstatě zase jenom Martin. „Trošku jsem doufal, že ten burger bude trošku víc burger,“ stěžuje si u hlavního chodu. A nebaví se ani u tance, ani u hudby, ocení pouze to, že měl po celou dobu na obličeji masku. „Aspoň jsem neurazil hostitelku svými výrazy,“ podotkne. „Možná to byl důvod, proč nám Iris ty masky dala. Aby se na nás nemusela dívat.“

VIDEO: Páteční Prostřeno!: Kvantita na úkor kvality?

Video
Video se připravuje ...

Páteční Prostřeno!: Kvantita na úkor kvality? 

V pátek se u plotny představí autorka kuchařek, osobní trenérka a koučka Katka (35). Má ráda plnou tabuli a podávat bude dohromady asi patnáct jídel. Dá se to vůbec stihnout připravit? V kuchyni se Katka zapotí – chytne jí pečící papír v troubě, a jídla pro Janu jí také dají zabrat. Ale veganka u stolu rozhodně hlady nebude.

Vlastně nikdo nebude trpět hlady, její hosté jsou nacpaní už po předkrmu. „Bylo toho až moc. Nejsem si jistý, zda kvalitě neubralo,“ podotkne Martin. Iris zase zastává názor, že „dobrého pomálu“, a žádný z pokrmů, co u Katky ochutnávala, už nikdy v životě jíst nechce. „Zárukou úspěchu není udělat všeho hrozně moc,“ prohlásí Iris drsně. Katka si nepomůže ani zábavou, když se snaží naučit své spolusoutěžcí připravovat zdravé sladkosti – domácí proteinové tyčinky. Jak poslední večer dopadne a kdo vyhraje?

Dívejte se již od pondělka vždy v 17,50 na Primě!

Fotogalerie
28 fotografií