Jako první se k plotně postaví Veronika (30). Mladá dáma klame tělem a její profesi řidičky kamionu jí nikdo nehádá. Veronika hosty přivítá v domě, který si s partnerem budují. Veronika si v Prostřenu přála potkat samé muže, bude tedy spokojená se sestavou? A jak budou hosté spokojeni s Veroničiným menu? Kamioňačka sází na moderní kuchyni. Avokádový předkrm, dýňová polévka, losos jako hlavní chod a red velvet cupcakes na závěr. Samé moderní recepty. Bude je Veronika umět i bezchybně připravit? A co na ně řeknou její soupeři? Pochutnají si? Ind Shaldavya (Shaldu) ale nedostane příbory. Bude to nějak komentovat, nebo se bez příboru klidně obejde? Jenže jeden z hostů je tichý, jiný nejí rybu... Je to náznak taktiky?

Úterní večer bude patřit Andree (28). Ta pracuje jako kurýrka – vozí pizzu. Doma bohužel vařit nemůže, tak půjde do půjčeného – a musí si s sebou vzít vše, co potřebuje. Nezapomene na nic? Andrea vsází na českou kuchyni v moderním kabátku. Její menu na první pohled vypadá snadně, ale celé se to zamotá, zkomplikuje a Andrea nebude stíhat. Docela se zapotí a zažije perné chvilky. Dokáže se z nich vymotat? A jak si poradí s hostem z Indie, který nejí maso? Bude mít čas nachystat mu extra vegetariánskou porci? Ostatní spolusoutěžící zkritizují červené zelí s výpečky. Zelí podle nich bude divné, příliš měkké a ochucené jinak, než je běžné, a výpečky nebudou z bůčku, jak by se dalo očekávat, ale příliš suché. A to vadí…

VIDEO: Úterní Prostřeno!: Výpečky se zelím kyselým... nebo spíš se sladkým?

Video
Video se připravuje ...

Úterní Prostřeno!: Výpečky se zelím kyselým... nebo spíš se sladkým? 

Středeční večer se ponese ve znamení indické kuchyně. Ind Shaldavya (35) u nás studoval, našel tady lásku a založil rodinu. V budoucnu by chtěl provozovat indickou kuchyni. Shaldau nemluví ani nerozumí moc česky. Při čtení menu jeho soupeřů asistuje manželka, s níž má roční dcerku. Žena mu musí překládat, a jinak tomu není ani v jeho hostitelský den. Shaldu pochopitelně sází na indické menu, připraví rovnou dva hlavní chody, a k tomu přidá jako bonus polévku. Ačkoli maso ani ryby sám nejí, udělá hostům rybu. Potěší je, nebo z ní budou mít spíš strach? Hosté budou zvědaví, co jim skončí na talíři, protože po přečtení menu moudří nebyli a pokrmy museli vyhledávat na internetu. A jak si Shaldu s celým večerem poradí? Dokáže pobavit i se svým jazykovým handicapem?

Čtvrteční večeři nachystá nejmladší soutěžící, zedník Jakub (18). Hosty pozve k mamince. Kuba toho moc nenapovídá, možná za to může jeho mládí. Mluví za něj spíš jeho činy a u plotny to umí rozbalit. A troufá si na guláš s knedlíky, hovězí vývar a další pochoutky. Však své menu také skládal ze svých oblíbených receptů, které umí dobře připravit. A co Kuba naloží na talíř Indovi? Dokáže mu připravit alternativu bez masa? Nebo na takové experimenty čas nebude? Co Kubově výsledkům v kuchyni řeknou jeho starší soupeři? Ocení jeho snažení, nebo se nad talíři bude taktizovat a budou se kout pikle? Pokud se Jakub bude řídit svým mottem, které zní ‚nikdy se z ničeho nezbláznit‘, jistě jeho den dopadne na výbornou. To je ale jen teorie. Jak to všechno dopadne, uvidíte už ve čtvrtek.

VIDEO: Páteční Prostřeno!: Je zkušenost přenositelná?

Video
Video se připravuje ...

Páteční Prostřeno!: Je zkušenost přenositelná? FTV Prima

Poslední večer si vezme na starost inženýr Jiří (30). Ten se do pořadu Prostřeno! dostal kvůli sázce. Jeho partnerka se zúčastnila a napůl vyhrála a Jirka by ji teď měl překonat. Alespoň bodově. Co na to řeknou jeho soupeři? Budou považovat za výhodu, že se o tom měl Jirka doma s kým poradit? Má náskok před ostatními? Mohla ho partnerka doma nějak připravit? Najdou se tací, co si to myslí! Jirka se každopádně nestydí a nebojí se ani experimentovat. Nezapomíná ani na hosta z Indie, který nejí maso, a chystá mu speciální porcičky. A všichni se diví, kde na to vzal čas. Jenomže když se chce, tak to jde. A Jirka hodně chtěl. Podaří se mu překonat bodově partnerku? Nebo dokonce zvítězit?

Nervák to bude až do konce, nezbývá než si počkat na výsledek týdenního hodnocení, které bude před zraky diváků i soutěžících ukryto pod pokličkami. Kdo to na jihu Moravy vyhraje? A bude to výhra zasloužená za nejlepší menu, nebo rozhodnou jiné pohnutky, jako třeba rafinovaná taktika? Sledujte od pondělí 8. března vždy v 17:50 na FTV Prima!
Fotogalerie
12 fotografií