Jako první se k plotně v Aši postaví maminka na mateřské dovolené Ladislava (35). Nachystá skutečně zajímavé, moderně znějící meníčko, jenže to se bohužel stane kamenem úrazu. Málokdo totiž tuší, co je to třeba quinoa, a objeví se tací, co od svíčkové očekávají jenom klasickou omáčku. Netuší totiž, že svíčková je druh masa, který se dá zpracovat na mnoho různých způsobů. „Dalo se to jíst, trochu jsem snědla. Uvařila bych to taky, nic zvláštního to nebylo,“ zazní pak při hodnocení lahodně vypadajícího pokrmu. Při pájení, tedy zábavě, jakou si Laďka nachystá pro své hosty, dojde ke zkratu. Elektrickému.

V úterý vaří důchodkyně Jarmilka (62), která prý z pondělní večeře odcházela hladová. Hosté se těší na romskou kuchyni, ale Jarmila sází na starou dobrou českou klasiku. Například vývar s kmínem, protože tak vařila polévku její maminka. A dbát na tradice se musí. Její menu díky tomu působí trochu jako výlet do minulosti. Hrozí snad další generační střet? Jarmilka svým spolusoutěžícím také „zapomene“ říci, že těsto na domácí housky je kupované. „Na chuti to přece nic nemění, kdybych to měla dělat, tak bych to dokázala taky,“ vysvětlí na kameru, proč jim tento důležitý detail zamlčela. Její večer skončí ovocným dezertem bez ovoce. Bude to hostům vadit a dají svou nelibost najevo?

VIDEO: Zklamání v pořadu Prostřeno!: Co je vlastně svíčková?!

Video
Video se připravuje ...

Zklamání v pořadu Prostřeno!: Co je vlastně svíčková?! 

Ve středu k sobě pozve své hosty usměvavá Jolana (47), která vzdor svému mladistvému vzhledu pracuje jako dozorkyně ve vězení a je dokonce již babičkou. Také Jolana vsází na svěží moderní pokrmy. Jak se budou hosté tvářit na žampionovou polévku a kdo z party nejí houby? Jako předkrm bude navíc Jolana servírovat slaný štrúdl. A Jarmilka má opět výhrady – štrúdl má být přece rozhodně sladký… „Proč to kazí? Štrúdl má být jablečný,“ stěžuje si. Napraví si hostitelka reputaci alespoň zábavou, kterou bude vtipné odezírání ze rtů? Všechny ale stejně nejvíc zajímá, proč má Jolana tak obrovskou postel a za co si zasloužila všechny medaile, které vystavuje. A dostane se jim obrazného vysvětlení…

Vedoucí provozu v lázeňském bistru na kolonádě Filip (31), co se do pořadu přihlásil sám, ve čtvrtek překvapí rustikálním zařízením bytu. Všichni ho tipovali na moderní bydlení, ale on má ke starožitnostem v bytě po rodičích silný citový vztah. Ovšem předkrm, respektive jeho název, dá některým soutěžícím zabrat. A jak se vlastně vyslovuje bruschetta? Máme tu dalšího adepta na zkomoleninu roku hned na místě vedle legendárního cheesecakeu. „Brušheta? Brušeta? Co to je? Slyšel jsem to, ale fakt jako nevím,“ tápe například řezník Roman, a Jarmilka místo italského zapečeného chlebíku tipuje bagetu plněnou masem a zeleninou.

VIDEO: Nový jazykolam v Prostřeno: Bruschetta

Video
Video se připravuje ...

Nový jazykolam v Prostřeno: Bruschetta 

V pátek bude Roman (46) servírovat tomahawk. A jako majitel řeznictví o něm ostatně umí perfektně (a dlouze) vyprávět. Tento dvojnásobný tatínek by svou případnou výhru prý věnoval na benefiční akci, což je rozhodně chvályhodné. Dočká se ale vítězství? Nebudou mu ostatní tak trochu závidět, když uvidí jeho luxusní bydlení i s bazénem a velkou zahradou, kde se bude grilovat hlavní chod? Co se tedy bude nakonec hodnotit, jídlo, nebo bydlení? Pro některé to bude totiž trochu šok, obzvlášť životem těžce zkoušená Jarmila bude mít oči navrch hlavy… Jak to ovšem celé dopadne a kdo se nakonec stane vítězem, to uvidíte až v pátek. Po celý týden se však můžete nechat inspirovat zajímavými recepty, zábavou i celkovou náladou. A schválně: Odhalíte taktika?

Fotogalerie
12 fotografií