Přitom od mozkové příhody, kterou herečka a úspěšná spisovatelka prodělala, uplynulo už sedm měsíců. „Čekala jsem pořád, že se to zlepší, teď už je mi jasný, že to takhle zůstane,” posteskla si Blesku Devátá, která tak má svoji sedmnáctou knížku stále rozepsanou.

„Než se mi to stalo, dopsala jsem stou stránku a tím bohužel končím. V každém slově vynechám písmenka a nevím o tom. A potom to po sobě samozřejmě vůbec nepřečtu,” pokračuje s tím, že byla zvyklá psát na papír a poté text diktovala do počítače.

„S tím je prostě konec. Jsem tak otrávená ze života, že tuhle jsem dostala záchvat a křičela na oba syny, že už to nevydržím, že i kvůli tomu hnusnýmu covidu už půl roku nevycházím a co nevidět se zblázním a skončím v Bohnicích,” netajila herečka.

VIDEO: Spisovatelka Ivanka Devátá (82): Nejen žena Vinkláře! Dcera známého skladatele!

Video
Video se připravuje ...

Spisovatelka Ivanka Devátá (82): Nejen žena Vinkláře! Dcera známého skladatele! Zuzana Bubílková, Aleš Brunclík

Synům Adamovi Vinklářovi (49), kterého má se slavným hercem, a novináři Marku Hlavicovi (59), jehož otec je herec Miloš Hlavica (†81), samozřejmě vyčetla, že za ní málo chodí.

„Marek je sice doma, ale má home office. A Adam? Z něj se stal autobusák, vstává v půl čtvrtý ráno a má samý služby. Je to prý ale dobře placené,” prozrazuje Ivanka.

Rukama se prý živí i Adamův syn, tedy Ivančin vnuk Josef Vinklář ml. (30), který pracuje jako skladník. „Adam má z prvního manželství ještě druhého syna, já se s nimi ale vůbec nestýkám. Jenom s Adamem, to je zlatej kluk, stejně jako Marek,“ dodává Devátá, která se s Vinklářem rozvedla kvůli jeho častým nevěrám a vzala si ho tři roky po rozvodu znovu.

Po úderu mozkové mrtvice měsíc ležela v nemocnici a vypadalo to hodně bledě. „Večer jsem šla spát a ráno se už probudila ochrnutá. Mozkovou mrtvici jsem dostala v noci ve spánku,“ říká Devátá. „Naštěstí mluvím. S rukama hýbu, nohama jakžtakž, ale není to už ono, mrtvička se na mně podepsala,“ přiznává.

VIDEO: Ivanka Devátá po mrtvici ochrnula! A Matušková přiznala nového muže

Video
Video se připravuje ...

Ivanka Devátá po mrtvici ochrnula! A Matušková přiznala nového muže 

Fotogalerie
38 fotografií