Nejen manželovo tajemství prozradila topmodelka na sociálních sítích, kde s ochotou odpovídala na dotazy fanoušků. Nejvíc je zajímalo, jak vlastně doma komunikují.

Čeština vede

Na děti – devítiletého Aidena, jedenáctiletou Mínu a dvacetiletého Tobiase, kterého má s prvním manželem, dánským tenistou Frederikem Fetterleinem (50) – mluví Tereza česky. Sem tam se zapojí i Burak, který nějaká slovíčka pochytil už dříve. „Manžel trochu rozumí i mluví česky. Zůstalo mu to zřejmě v paměti, když žil s rodiči dva roky v osmdesátých letech v tehdejším Československu,“ prozradila Maxová.

VIDEO: Tereza Maxová o návratu do Česka: Jak děti zvládly přechod do jiné země?

Video
Video se připravuje ...

Tereza Maxová o návratu do Česka: Jak děti zvládly přechod do jiné země? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Bystrá dcera

Přestože sama kromě rodné češtiny »mrská« angličtinu, francouzštinu, ruštinu, italštinu a díky prvnímu muži i dánštinu, turečtina jí dělá stále problémy. „Učím se. Je to náročné, ale už si umím říct o jídlo. A základní konverzaci o počasí a dětech také zvládám,“ přiznala Tereza s tím, že nejlépe z jejích dětí umí turecky dcera Mína.

Polomáčenky navždy

Rodačka z Pardubic se hrdě hlásí k tomu, že je Češka. „Vždy jsem byla pyšná na to, odkud pocházím, a na Čechy, domov a rodinu,“ odpovídá na otázku, jestli někdy zapřela svůj původ. „Všude jsem s sebou vozila polomáčené sušenky a Vánoce vždy slavila jen podle našich tradic,“ prozradila.

VIDEO: Tereza Maxová: V letadle netleskám, ale zato si povídám se sousedy

Video
Video se připravuje ...

Tereza Maxová: V letadle netleskám, ale zato si povídám se sousedy Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
32 fotografií