Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Český lev očima Iny T.: Polonahá Schneiderová přes čáru, disco Plodková, maturantka Těžká. Pánové děsili

/
  • Ina T. hodnotila modely na Českém lvu 2021
    8. března 2021 ● 05:45

    Český lev letos jen trpce zamňoukal, osvědčené módní hvězdy zklamaly a pánové svými variacemi na smoking doslova děsili.

    Očekává se, že bude tuzemskou obdobou hollywoodských Oscarů a divácky atraktivní gala, ke kterému náleží kultivovanost a prestiž, stejně jako opulentní róby respektující dress-code. Pandemii navzdory a za přísných hygienických opatření proběhlo udílení cen Českého lva, na kterém pořadatelé kromě nominovaných, předávajících a moderátora eliminovali veškeré publikum. Letošní první společenská akce byla pod tlakem velkých očekávání nakonec nekonečným zklamáním. Nadějné vyhlídky ve famózní módní exhibici pozvaných, již by tak kompenzovali jinak nulovou společenskou sezónu, vyšly vniveč. Odér provinčnosti zvolených outfitů se kvůli absenci kreativity u dam a ignorace etikety u pánů nesl celým večerem.

  • 1.

    Jitka Schneiderová – Na módní party ano, na slavnostní gala nikoliv.  4

    Ve světě módních magazínů za svůj jindy elegantní styl ceněná herečka poněkud překvapila modelem nechávajícím představivosti nepatrný prostor. Detaily těla zcela obnažující, transparentní šaty s krajkovou vsadkou na předním dílu záměrně kontrastují se sportovní trojúhelníkovou podprsenkou a do pasu vysokými kalhotkami. Ač se jedná o komplet z luxusního módního domu Dior, pro slavnostní ceremoniál s dress-code Black Tie je jeho míra nahoty pomyslným překročením Rubikonu, po němž do brázdy dráždivé rafinovanosti již není návratu.

  • 2.

    Jana Plodková – Nedotažené disco. 2-

    Do zlato černých, tenkým proužkem linkovaných lurexových šatů se zahalila herečka, jež svou nominaci tentokrát neproměnila, avšak křišťálovou sochu Českého lva za hlavní ženskou roli ve filmu Protektor již vlastní. Midi střih čerpající z disco stylu 70. let vyniká efektními prvky v podobě asymetrických zvonových rukávů, véčkového výstřihu zad či ataku pableskujícího materiálu. Ač kvituji model šatů a make-up, boty ani účes celek nekompletují a vzbuzují jistou rozháranost odrážející se na celkovém vyznění.

  • 3.

    Barbora Poláková – Cena za něžnost.  1-

    Patřila k hrstce těch, kteří na gala večeru podpořili český design, a to modelem na míru od značky Leeda návrhářky Lucie Kutálkové. Světle modrá hedvábná říza s průsvitem látky umně pracující jak v sedle šatů, tak v do záhybů nabírané sukně vládne křehkou něžností mořské pěny, rozbíjející se o skaliska. Škoda absentujícího patřičného doplňku, který by róbu dotáhl. Neb střízlivé psaníčko značky Yrnche není svým minimalismem se šaty ve stylové jednotě a působí jako peněženka.

  • 4.

    Tereza Těžká – Maturitní ples?   5

    Herečka nominovaná na nejlepší herečku v hlavní roli za film V síti je v tisku aktuálně rozebírána za své pro veřejnost šokující polyamorní manželství. Svou volbou modelu ale prokázala módní novictví. Subtilní živůtek s hlubokým výstřihem přechází ve společnosti florálního zdobení do bohaté, podšívkou vypodložené tylové sukně. Typický produkt provinční půjčovny společenských šatů se dá odpustit maturantce, nikoliv však herečce mířící do Rudolfina na slavnostní udílení cen.

  • 5.

    Jiří Mádl – Degradace večera. 5

    Vítěz kategorie nejlepší herec ve vedlejší roli za film Modelář přebíral křišťálovou sošku Lva ve zcela nevhodném černém obleku s kravatou. Pro muže jasný a oproti ženským kolegyním jednoduše řešitelný dress code Black Tie, diktující smoking a černého motýlka, porušila valná většina příchozích mužů, potvrzujících svojí leností a nezájmem podíl na degradaci večera. Mádl, který smoking navíc podle předchozích udílení Lvů evidentně vlastní, svoji ignoraci potvrdil při odchodu i nemožnou péřovou bundou, jejíž kombinace s oblekem je nervy drásající.  Ocenění od akademie bylo zasloužené, ale jeho odpověď v podobě nulového respektu k rázu večera nikoliv. 

  • 6.

    Barbora Seidlová – Balanc na hraně stylu.   2-

    S vrstvením, strukturou a s valéry béžově žonglující model značky Eiri uniformitu zamítá a nepohybuje se ani kolem osvědčeného, avšak fádního středního proudu. Líbí se mi splývavá silueta i ležérní, rozepnutou košili evokující vrchní část. Avšak jednotlivé prvky v podobě volánu v pase či trojité opakující se manžety na rukávech jsou vůči celku svojí nelogičností kontraproduktivní. Vynecháním několika detailů by lépe vynikla sama nositelka, která v šatech vždy musí hrát hlavní roli. Kabelka s madlem v barvě šatů je však skvělá.

  • 7.

    Magdaléna Borová – Nečekaná hvězda večera. 1

    Překvapivá vítězka kategorie nejlepší herečka v hlavní roli Magdaléna Borová známá především milovníkům divadelních představení, nebodovala jen na poli filmovém, ale i módním. V duchu minimalismu, který přirozenosti nositelky prospívá, zvolila šaty značky Leeda, které ač původně svatební, atmosféře večera zcela dostojí. Asymetrická, rameno zakrývající, od pasu se rozvolňující róba s vlečkou puncovaná jemným proužkem byla trefou do vítězného středu a spolu s vhodnými doplňky maximálně zaujala. Maskáčový bomber od stejné značky, který při odchodu oblékla, je vtipně odvážným, siluetu respektujícím svrškem, kdy kombinace nekombinovatelného vyšla.

  • 8.

    Ivan & Josef Trojanovi – Zachraňují to za pánské osazenstvo.   1-

    Otec i syn dorazili v předepsaném smokingu navíc s vhodnými vlněnými kabáty, což je též jediná varianta svrchníku, která je pro oblek a smoking přípustná. Vítěz kategorie hlavní mužský herecký výkon za roli ve filmu Šarlatán i přes drobné chybky v podobě např. příliš dlouhých nohavic etiketu poslední roky ctí a snaží se jí na rozdíl od ostatních nezpronevěřovat. To, že měli se synem jako jedni z hrstky pozvaných smoking, o kultivovanosti českých mužů vypovídá.

  • 9.

    Alena Mihulová – Něžné ražení nevyznělo.   4

    Skvělá herečka, z minulých let též vlastnící sošku Lva, měla tentokrát funkci předávajícího. Pro pastelově růžovou toaletu s bohatým zdobením dekoltu, jež se směrem k zemi jemně vytrácí, je nosná linka romantiky a dívčí něžnosti, což s naturelem Mihulové,  troufám si říct, těžce nekoresponduje. Podle dřívějších povedenějších modelů je zřejmé, že daleko lépe vynikne v minimalistické střízlivosti, která ji nechá vyznít a nepřebíjí její osobitost. K šatům dramaticky tvrdý a s jejich charakterem míjející se je pak černý kabát. I když kvituji, že alespoň nejde o v Čechách tolik oblíbenou péřovou bundu.

  • 10.

    VIDEO: Šéfka Českého lva Rychnovská: Jak covid změnil letošní ročník? 

    Video
    Video se připravuje ...

    Šéfka Českého lva Rychnovská: Jak covid změnil letošní ročník? David Turek, Jan Jedlička

  • 11.

    Fotogalerie
    111 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 26

Giti: Souhlasím s paní Inou, Jitka Schneiderová byl úlet, líbí se mi styl J.Plodkové, tentokrát se nepovedly boty, u Polákové psaníčko bylo jak rána pěstí a co se týče mužů? Je to bída. Muži nevnímají, že nevhodným oblečením dávají najevo jak podceňují společnost ve které se pohybují a tím sdělují, že vlastně podceňují sami sebe.

(09. 03. 2021 13:21)

paralenka: Ale jo, ony to umí nebo do toho dorostou, protože to nejsou žádné Mařeny, ale krásné a často inteligentní ženské. Pokud tedy nemyslíte vesnický candrbál s panáky na stojáka, ale třeba repre ples ve velkoměstě.

(08. 03. 2021 22:34)

paralenka: Tuhle asi ano, nicméně o tom nepíšu, Ina T. byla tuším blogerkou a modelkou hodně extravagantních modelů, v éře Franci hodně chválenou. Možná proto to zdědila tady po ní, byť se o sobě vyjadřovala jako o módním mimozemšťanovi. Ta druhá z jiného webu je redaktorkou nějaké rubriky pro ženy. Nicméně obě se prezentují coby módní policie, tedy odbornice. Osobně jako ženská laicky hodnotím líbí - nelíbí, zaujalo mě, jak se liší u LVA jejich názory, nic víc.

(08. 03. 2021 22:10)

amalka5853: 100% souhlas!

(08. 03. 2021 20:52)

amalka5853: Trapas a facka slušným lidem do tváře....

(08. 03. 2021 20:49)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy