Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Syn milionáře si vzal život: Přivázal si k sobě kus betonu a skočil do řeky

Autor: jel - 
6. ledna 2021
16:28

Policie uzavřela vyšetřování smrti Alexandera Sterna (†36), syna britského milionáře a papírového magnáta Ronalda Sterna. Podle koronera šlo o sebevraždu, protože Alex měl delší dobu problémy s drogami i s psychickým zdravím. Zmizel začátkem minulého roku a jeho tělo se našlo v Temži až na začátku dubna.

Rodina nahlásila Alexe jako pohřešovaného minulý rok 11. ledna. Podle vyšetřování si o tři dny dříve vzal Stern taxík z Londýna do vesnice Sonning, kde byl naposledy viděn v hospodě. Poté se měl vydat k Temži, kde si k sobě přivázal pomocí řetězů betonové bloky a skočil do vody.

Poté, co bylo ohlášeno jeho zmizení, policie rozjela velké pátrání. Vyšetřovatelé sice objevili batoh, který patřil pohřešovanému, po muži však nebylo ani stopy. Jeho tělo se našlo až 4. dubna, kdy jej dva kilometry od místa, kde zřejmě skočil, objevili vodáci. Bylo už ve značném rozkladu, a tak bylo pro koronera těžké určit přesnou příčinu smrti.

Podle matky zesnulého byl jako chlapec zvídavý, ale když pak jako teenager studoval prestižní střední školu, začal být problémový a nevážil si peněz. Na univerzitě sice dostával štědré kapesné od svých bohatých rodičů, ale to mu prý často nestačilo a žádal o další peníze. Po studiích začal pracovat, ale práce ho nebavila. „Časem začal mít čím dál nižší zájem o svou práci,“ řekla během vyšetřování paní Sternová s tím, že poté pracoval v otcově firmě, ale byl neustále přesouván z jednoho oddělení na druhé.

Drogy a duševní nemoc

Mezi lety 2016–2019 použil Alexander většinu svého dědictví po prarodičích k tomu, aby cestoval po Jižní Americe, Portugalsku, Španělsku a Maroku. Podle matky tam zřejmě bral drogy, které měly vážný vliv na jeho duševní stav. Když se vrátil na podzim roku 2019 do Londýna, vyhledal skupinu anonymních narkotiků a také mu byla diagnostikována ADHD.

Počátkem minulého roku se matce přiznal, že už několikrát dorazil na most a chtěl skočit, neměl však odvahu se zabít. „Asi posledních šest týdnů jsem cítila, že zvažuje buď sebevraždu, nebo nový začátek,“ popsala paní Sternová. „Došla mu energie a cítil se prázdný. Já ani Ronald bychom však Alexe nikdy neopustili,“ uzavřela. Policie nyní i díky těmto poznatkům uzavřela vyšetřování jako sebevraždu.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

mak ( 7. ledna 2021 14:46 )

To neni zrovna fajn způsob odchodu, oec tryznivy.
Sam sisehnal, sam si odnesl betonové bloky, sam se prikoval, sam s nimi dosel k Temzi a sam s nimi do te Temze SKOCIL? 🤔😲 To je teda vykonnej manik.
A nikdo ho ani nezahlidl... zajimave

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání