Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Smrt bývalého policejního prezidenta Lučanského: Detaily z lékařské zprávy odhalily šílená zranění

Autor: štt - 
1. ledna 2021
14:19

Bývalý slovenský policejní ředitel Milan Lučanský před několika dny zemřel na následky zranění, která utrpěl ve své cele. Nyní se na veřejnost dostaly informace z lékařské zprávy, které naznačují, že se o sebevraždu pokusil již dříve. Na začátku prosince lékaři ošetřovali Lučanského s otřesným poraněním hlavy. 

Na zákrok Lučanského přivezli do Vojenské nemocnice v Rožomberoku, kde jej podrobili operaci na oddělení ORL. Lékaři popisují, že pacienta přijali na kliniku ORL kvůli problémům s pravým okem. Lučanský měl mít oko zaražené do vedlejší dutiny nosní. Mimo to měl i zlomeninu nadočnicového oblouku. Tyto informace zveřejnil slovenský deník Nový čas.

Okolnosti kolem dalšího zranění jsou rovněž nevyjasněné. Lékaři v zmíněné zprávě dále konstatují, že ráno se při převozu na kontrolní vyšetření měl Lučanský převrátit spolu s nemocničním vozítkem a udeřit se do oblasti temene. Následná kontrola na CT neodhalila žádné závažné zranění způsobené pádem.

Oční zranění si měl bývalý policejní prezident způsobit v Prešovské věznici 9. prosince. V cele však nejsou instalovány žádné kontrolní kamery. Za účelem prověření zřídila ministryně spravedlnosti Mária Kolíková speciální tým. Dospěli k tomu, že Lučanský měl upadnout na rám postele. Tato verze se shoduje i s Lučánského osobní výpovědí.

„Můžeme dále vyloučit, že by došlo k fyzickému napadnutí ze strany příslušníků vězeňského sboru nebo vězňů,“ vyjádřila se k incidentu ministryně Kolíková. Dále rozporuje s některými body lékařské zprávy. Nesouhlasí s tím, že by Lučanský měl zlomený nadočnicový oblouk a další závažná zranění v oblasti pravého oka.

Kolíková dále sdělila, že její tým nenašel žádné důkazy, že by se Lučanský pokusil spáchat sebevraždu. To má dokazovat i další lékařská zpráva, která nezjistila žádné zranění v oblasti krku. Tuto verzi potvrdil i Lučanského advokát.

Po úterní sebevraždě však Kolíková připustila, že 9. prosince mohlo jít o sebevraždu, ale zatím pro tuto verzi neexistují žádné důkazy. Na začátku prosince byly na bývalém policejním prezidentovi provedeny psychologické testy, které sklon k sebevraždě neodhalily. Pro prošetření možné sebevraždy byl ministryní zřízen nový vyšetřovací tým. Nyní již i s dohlížející opozicí.

K tragické situaci se vyjádřila už i Lučanského rodina. Na sociálních sítích zveřejnila krátkou zprávu, v níž děkují všem, kteří vyjádřili upřímnou soustrast. „Pokud jste znali Milana osobně jako přítele nebo jen z televize, každá zpráva pro nás znamená mnoho...“

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

kristinn ( 6. ledna 2021 12:40 )

a ešte k tomu Havlovi:
Sám Klaus sa vyjadril, že to čo navrhol Havel by žiadny Slovák prijať nemohol...A keď serieš na nás, tak si aspoň dobre utri (_!_), lebo smrdí totálnym šovinizmom!!!

kristinn ( 3. ledna 2021 02:18 )

protiotázka: čo dobrého Ste teda dali Vy nám? A k Lučanskému: Ty si bol pri tom, keď bral úplatky??? Tú zástavu mali vyvesiť už len za to, že nás zbavil skutočných vraždiacich mafiánov. To je dokázané. Ale to, že bral úplatky je zatiaľ len blaf niekoho, kto si chráni svoju špinavú kožu...A k Babišovi? Prečo ste si ho zvolili??? To Ste nemali dosť "svojich"???

kov3 ( 2. ledna 2021 20:14 )

Bl,bečku, v Ružomberku je totiž Vojenská nemocnica....

kov3 ( 2. ledna 2021 20:12 )

proste "slušný" človek ....

kov3 ( 2. ledna 2021 20:11 )

Citujem :
Ak sa aj pozrieme na niektoré z majetkov pána Lučanského, tak vidíme, že asi nie je všetko v poriadku. 40-árový pozemok pri Martine, na ktorom si staval haciendu (odhadovaná investícia v sume cez 600-tisíc €). Apartmán na Floride za niečo cez 80-tisíc € s pochybnými prevodmi peňazí. Byt v Rači, ktorú kúpil od štátu za cenu (85-tisíc €), ktorá bola nejakou záhadou nižšia o tretinu, než mala byť. Kúpil chatu vo Valčianskej doline, v ktorej kúpa apartmánov zväčša presahuje sumu 100-tisíc €. Nepostrehol som, že by bolo bežné, že by nejaký policajt z Nemecka či Británie vlastnil nehnuteľnosti za státisíce a oddychovať chodieval na Floridu. Čo sa týka napr. jeho haciendy pri Martine, tak Hospodárske noviny vyrátali, že len na tú by musel pri svojom plate šetriť 14 rokov bez akýchkoľvek iných výdavkov. Toľko k tomu, ako "slušný" človek nadobúda majetok.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání