Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Údajný sériový vrah Miroslav L. stanul před soudem: Na svědomí má mít i Sandru (†22) z Karviné

Autor: ČTK, yks - 
18. listopadu 2020
15:38

Na Slovensku ve středu začalo soudní líčení s Miroslavem L., který čelí obžalobě ze tří vražd. Podezřelý je kromě jiného z toho, že surovým způsobem zavraždil svou někdejší českou partnerku. Obžalovaný u soudu podle slovenských médií vinu popřel, v případě odsouzení mu hrozí doživotí.

Slovenská policie před třemi lety po obvinění Miroslava L. informovala, že první obětí se stala jeho družka Sandra (†22). Žil s ní nejprve v České republice, později se přestěhovali na Slovensko a společně vychovávali potomka.

Žena z Karviné se ale údajně kvůli podezření, že ji partner podvádí, chtěla vrátit k rodičům, což policie označila za motiv vraždy. Podle médií vrah ženu v roce 2010 uškrtil, rozčtvrtil a spálil.

Obžaloba muže viní také z toho, že později podobným způsobem zavraždil další ženu, přítelkyni Moniku (†19), se kterou se ztratila i její rok a půl stará dcerka Nina. Ta je stále evidována jako nezvěstná. Třetí obětí byl podle vyšetřovatelů partner jeho milenky Lucie K., Roman (†38). 

Slovenská televize Markíza dříve informovala, že obžalovaný se ke zločinům přiznal a policistům ukázal, kde se zbavil pozůstatků obětí. Později ale doznání odvolal a u soudu odmítl vypovídat.

Obžalovaný muž byl již dříve odsouzen k pětiletému vězení za týrání jeho syna Mirečka, v případě, že mu budou prokázány tyto vraždy, mu hrozí doživotí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání