Věrným stoupencem stávající hlavy státu byl Hůlka od Zemanovy první kandidatury. Po jeho vzoru se sám, ač neúspěšně, pokoušel dostat do politiky. „Důvod, proč jsem do toho šel, je prezident Zeman, který mě fascinuje, je to všeobecně nejvzdělanější člověk, jakého jsem kdy potkal,“ prohlásil Daniel Hůlka v roce 2013 v Show Jana Krause.

Pro svého idola po obou vyhraných prezidentských volbách zazpíval státní hymnu. Na střídačku se zvali na narozeninové oslavy a v roce 2016 od Zemana přijal medaili Za zásluhy o stát v oblasti umění, kterou hned nato před Hradem ztratil. Zemanovi veřejně muzikálový Dracula velmi často přizvukoval a bránil některé jeho kontroverzní výroky.

Jejich přátelství otestovala až nastalá situace s koronavirovou pandemií. Ještě v březnu se Hůlka hlásil k podporovatelům všech bezpečnostních opatření a vyhlášek. S druhou vlnou v září však ztratil víru v to, co vláda dělá - především po dalších zákazech týkajících se umělecké činnosti. Během říjnové demonstrace veřejně vyslovil svůj názor a urazil Zemanova nového přítele, ministra zdravotnictví Romana Prymulu.

VIDEO: Daniel Hůlka: Znovu mu padne do náruče jeho ex Šárka Vaňková!

Video
Video se připravuje ...

Daniel Hůlka: Znovu mu padne do náruče jeho ex Šárka Vaňková! David Turek, Jan Jedlička

„Myslím si, že v současné době v naší politické garnituře jsou tři nejnebezpečnější lidé. Na prvním místě plukovník smrt Prymula. To je člověk, kterému vůbec nejde o naše zdraví a náš národ. Jde mu o jeho vlastní kapsu… Je nebezpečný. Je to mocichtivý člověk. Vystupuje velmi autoritářsky… Tento člověk to chce dotáhnout tak daleko, že bude kontrolovat, jestli správně čuráme a kakáme. Hrůza,“ pověděl Hůlka.

Na Zemanovu reakci zpěvák nemusel dlouho čekat. V rozhovoru pro MF DNES mu prezident poradil, aby si za svou účast na demonstraci proti novým opatřením „dal studený a mokrý hadr na hlavu a stáhl se na nějakou dobu do soukromí“. A rovnou se obrátil na celou uměleckou obec, které vzkázal, že umělci vytvořili svá nejkrásnější díla tehdy, když byli hladoví.

V úterý na své facebookovém profilu Daniel Hůlka oficiálně utnul přátelství s prezidentem republiky: „Donedávna jsem žil v domnění, že Tě mohu nazývat přítelem. I u těch nejlepších přátel se může stát, že nastane situace, na níž má každý z nich opačný názor. Opravdoví přátelé, kteří k sobě mají vzájemný respekt, spolu o věci diskutují a třeba se i pohádají. Opravdový přítel však nikdy veřejně svého kamaráda nezesměšní a nevzkazuje mu prostřednictvím médií, že si má dát mokrý hadr na hlavu, jen proto, že má odlišný názor. Zklamal jsi mě, Miloši. Zklamal jsi mě jako člověk. Zklamal jsi mě jako přítel. Ale to vlastně není tolik důležité, to je věc nás dvou a našeho končícího přátelství. Ty jsi mě však zklamal také jako prezident naší země, a to už vůbec není pouze naše věc.“ Hůlka také hodlá v den oslav 28. října vrátit státní vyznamenání.

CELÝ ZÁZNAM: S prezidentem v Lánech: Vojtěch jako „ministr dobrého počasí“ a „řezník“ Prymula. Zeman chce trestat odmítače roušek.

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: S prezidentem v Lánech: Vojtěch jako „ministr dobrého počasí“ a „řezník“ Prymula. Zeman chce trestat odmítače roušek. 

Fotogalerie
78 fotografií