Konference Thálií měla být jen virtuální, podobná té, jakou nedávno uspořádali třeba organizátoři MFF Karlovy Vary, ale ani tak se neuskuteční. „Vzhledem k rapidně se zhoršující situaci jsme se rozhodli odložit tiskovou konferenci s nominacemi na Ceny Thálie 2020 na neurčito. O novém termínu konání tiskové konference Vás budeme včas informovat. Děkujeme Vám za pochopení a přejeme Vám především pevné zdraví a vše dobré v této náročné době,“ oznámil vedoucí produkce Cen Thálie Michal Votava.

Ceny Thálie pořádá Herecká asociace, která je od svého založení nezávislou profesní a odborovou organizací výkonných divadelních umělců s působností na území České republiky. 26. ročník Cen Thálie si klade za cíl prezentovat, popularizovat a odměňovat divadelní umělce za mimořádné jevištní výkony a současně s tím zvyšovat společenskou prestiž českého divadla.

Slavnostní vyhlášení Cen Thálie je zatím stále plánováno na 14. listopad 2020 v historické budově Národního divadla v Praze od 20:00 v přímém přenosu ČT1. Laureáti obdrží skleněné plastiky, které vytvořili skláři z hutě AJETO v Lindavě u Nového Boru podle výtvarného návrhu architekta Bořka Šípka.

VIDEO: Kostka dostal Thálii za celoživotní dílo: Dcera byla dojatá, věk si nepřipouští.

Video
Video se připravuje ...

Kostka dostal Thálii za celoživotní dílo: Dcera byla dojatá, věk si nepřipouští. Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
22 fotografií