Když naposledy, tak po řádně. Dagmar Sobková alias Dasha, která poslední léta dělala sboristku i Karlu Gottovi (†80), křtila na pražském Václavském náměstí své teprve druhé album.

„Je to paradox. To předchozí mně křtil Karel. Náš život se tak zvláštně proplétal. I svoji dceru jsem neplánovaně porodila na jeho narozeniny,“ vzpomínala pro Blesk.

Aniž by tušila, že v další chvíli ministr zdravotnictví Roman Prymula (56) stopne kina, divadla a další kulturní akce, těšila se na film o něm. „Osobně mě zvala Ivanka, víme o sobě, ale nějak jsem je nekontaktovala, protože toho mají hodně,“ dodala.

VIDEO: Dasha: Gottovi před časem ukázala něco, co jinde k vidění není!

Video
Video se připravuje ...

Dasha: Gottovi ukázala něco, co jinde k vidění není! David Turek, Aleš Brunclík

Melancholickou náladu u ní jako na zavolanou zaplašil muzikant Janek Ledecký (58), který ji jako šestnáctiletou objevil. Nejenže album skropil šampíčkem, ale k tmavovlásce se každou chvilku vinul, a jak mohl, svou přízeň jí projevoval polibky. Přátelskými.

David Kraus: Za kilo na hodinu maká na farmě

Bez zpěvu. Tak se letos křtil charitativní kalendář na rok 2021 spolku Alsa, který v ČR pomáhá lidem s amyotrofickou laterální sklerózou. Kvůli zrušenému koncertu v Pražské křižovatce spolek přišel o 200 tisíc korun.

A to hodně dopálilo Davida Krause (40). „Pacienti se na to těšili, byl to takovej jejich den, musíme to vymyslet nějak jinak,“ řekl Blesku. Nošení roušek mu ale nevadí. „Nejsem člověk, který by protestoval. Stejně tak proti tomu, že nemám od března práci, musím to brát, tak jak to je. Lidi jsou na tom daleko hůř. To je maličkost chvíli nezpívat,“ tvrdí.

Zavděk tak musel vzít brigádou. „My umělci jsme se ještě nedávno měli jako prasata v žitě, takže řeči některých, co by se nemělo zakazovat, nejsou namístě. Pracoval jsem na farmě, kde jsem dělal za stovku na hodinu, druhý den v pohodě a třetí mě bolelo celý tělo,“ vysvětlil na rovinu.

Zatím sbíral jablka nebo vymýval bedny od ovoce. „Jsem šťastný, že nemám žádnou hypotéku a nekoupil jsem si nové auto. Nemám žádný dluhy, nemusím nic splácet, musím sehnat prachy jen na jídlo,“ řekl v bistru La Cassa v centru Prahy.

VIDEO: Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu

Video
Video se připravuje ...

Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu Karel Gott Agency

Fotogalerie
35 fotografií