Chata se tehdy prodávala s pozemkem 3500 m² za 2 490 000 Kč. Stavení v té době působilo jako ruina, o kterou se nikdo nestará. „Tatínek toto místo miloval a investoval do něj veškeré peníze, které jsme jako rodina měli volné,“ svěřila před pěti lety deníku Aha! Rážova dcera Veronika s tím, že chata patnáct let chátrá a nikdo ji nenavštěvuje.

„Pamatuji se, jak jsme s velkou řadou významných a slavných lidí sedávali venku u grilu,“ zavzpomínala Rážova manželka Olga, která platila za vyhlášenou hostitelku. „Okolí zdevastovali lidé, kteří tam začali chodit krást dřevo. Chce to nového majitele, který o to místo bude pečovat,“ dodala Rážová.

Jen krátce poté se chatu rozhodl koupit Miloš Knor a s manželkou se pustili do několikaleté rekonstrukce. „Bylo to opravdu hodně práce, zjistili jsme, že ve studni není voda, a opravdu dlouho jsme na tom pracovali, aby se udělala nová studna. Kompletně jsme nově rozvedli elektřinu,“ popsala Aha! Eva Knorová, která se podle svých slov do místa na první pohled zamilovala.

Jenže žádná láska netrvá věčně a chata se opět objevila v nabídce realitní kanceláře za 5,27 milionu korun. „Každá koruna, o kterou je částka navýšena, byla do této chaty investována. K prodeji nás donutila doba a situace, ve které se nacházíme. Musíme se zbavit věcí, které nutně nepotřebujeme,“ přiznal zcela otevřeně Miloš Knor.

Dispozice nemovitosti

Jedná se o atypickou skladbu místností rozloženou do tří nadzemních podlaží. Vstupní předsíň, ze které se dostaneme do obývacího pokoje s krbem a do vybavené kuchyně s vytápěnou podlahou. Dále do technické místnosti (bojler, čerpadlo, samostatné WC). Dřevěnými schody se přesuneme do 2. patra, kde nás čeká prostorná a světlá ložnice s přímotopy, další pokoj s kamny a nově rekonstruovaná koupelna s podlahovým vytápěním (sprchový kout, WC, umyvadlo, topný žebřík). Po dalším schodišti do 3. patra vystoupáme do dětského pokoje a nechybí vstup na rozlehlou terasu.

VIDEO: Kastelán telčského zámku Bohumil Norek o Pyšné princezně

Fotogalerie
24 fotografií