Pouhých 30 osob dnes smělo vzdát hold Karlu Fialovi, který počátkem října zemřel v léčebně dlouhodobě nemocných v pražské Obloukové ulici. Truchlícím přálo alespoň počasí, které bylo slunečné a na říjen poměrně teplé. Tři čtvrtě hodiny před začátkem se u brány krematoria sešla Fialova rodina. Synové, vnoučata a manželka Věra Vlková (76) vyčkávali na další blízké, než se k nim připojí.

Skupina poté truchlící vdovu následovala do prostor krematoria, kde se s milovaným manželem, otcem a dědečkem rozloučili. Mezi hosty byl i herec a dabér Ladislav Županič (77), Fialův dlouholetý kamarád.

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Limonádníka Karla Fialy (†95)

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Limonádníka Karla Fialy (†95): Županič odhalil drsná poslední slova! Aleš Brunclík

Za zvuků písně Karla Gotta (†80) Můj bože, můj bože z Fialova nejznámějšího snímku Limonádový Joe bylo odhaleno pietní místo, osázené mnoha smutečními věnci. Hercův syn Jan Fialapoté otci v proslovu poděkoval za statečnost a vše, co je naučil.

Video: Pazderková šokuje svou postavou! A smutné okolnosti před smrtí Fialy

Video
Video se připravuje ...

Pazderková šokuje svou postavou! A smutné okolnosti před smrtí Fialy Blesk

O slova na rozloučenou se po něm přihlásil Ladislav Županič. „Byl to milovník života, milovník divadla, milovník sportu a milovník karlínského divadla, jehož hvězda zářila neskutečných 40 let.“ S Fialou byli dobří kamarádi, ale někdy je potkaly i sváry. „Když se s někým znáte jednapadesát let, je jasné, že přijdou i nějaké rozmíšky. A naše hádky s Karlem byly velké, oba jsme byli tvrdohlaví. Ale vždycky jsme si nakonec zavolali a řekli si, že se máme rádi. Já jeho měl moc a vím, že on mě také.“

Zavzpomínal i na poslední chvíli, kterou s Karlem strávil, tedy 3. srpna na jeho narozeniny. V té době Fiala už neviděl, kamaráda přesto poznal po hlasu. „Povídali jsme si, ale pak už byl unavený, tak jsem ho objal, políbili jsme se na tvář a řekl jsem, že zase přijdu. Ale on zavrtěl hlavou, že ne, že už tady nechce být. Když jsem si vzpomněl na toho velikého chlapa, kterým býval, docela jsem ho chápal," pokračoval dabér. Na závěr Fialovi slíbil, že si na jeho počest dnes večer nedá limonádu, ale whiskey.

VIDEO: Vzpomínka na Karla Fialu

Video
Video se připravuje ...

Limonádový devadesátník Fiala: Stýská se mu po nemocné Fialové! Mirka Dvořáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
73 fotografií