Naprosto otřesné video, které holčička natočila, zveřejnili policisté před dvěma lety v říjnu. Zachycuje cizince, který na hřišti mezi ulicemi Travná a Manželů Dostálových v Kyjích stojí v těsné blízkosti u holčičky, opírá se o větev stromu, pronikavě si ji prohlíží a klade jí nevhodné otázky. „Hledaný muž údajně nejprve děti zpovzdálí pozoroval a po odchodu dospělých přistoupil k jedné z dívek a snažil se s ní navázat kontakt. Ten byl zpočátku jen slovní, ale posléze se dotyčný začal dívenky dotýkat a zval ji pod různými záminkami na procházku. Dívce se naštěstí podařilo muže udržet v bezpečné vzdálenosti a ten po chvíli své snahy zanechal a hřiště opustil,“ uvedla k věci tehdy policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Kriminalisté teď uvedli bližší podrobnosti k případu. Zjistili, že muž, po němž pátrali, opustil republiku 16. října 2018 kvůli vyhoštění. Pak se ale vrátil a zaútočil znovu 4. října 2020 na tomtéž místě! „Modus operandi byl stejný a obětí se v tomto případě stal chlapec mladší patnácti let, kterého podezřelý nejprve osahával a následně ho pobízel k sexuálním praktikám. Vyděšený chlapec před nebezpečným mužem utekl domů, kde vše pověděl svému otci, který zavolal na linku 158,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Na místo hned vyrazilo několik hlídek, které po podezřelém začaly pátrat.

„Muže odpovídajícího popisu nalezli nedaleko od místa činu, a to ve večerce, kde popíjel alkohol. Jelikož muž nedbal zákonných výzev zakročujících policistů, byl za užití donucovacích prostředků zpacifikován a omezen na osobní svobodě,“ dodala mluvčí.

Muž v pražských Kyjích navazoval kontakt s nezletilými dětmi. Kriminalista popsal, jak pedofila dopadli a jak se choval:

Video
Video se připravuje ...

Muž v pražských Kyjích navazoval kontakt s nezletilými dětmi. Kriminalista popsal, jak pedofila dopadli a jak se vůči dětem choval. Václav Burian

Další oběti?

Muž je obviněn ze spáchání trestných činů navazování nedovoleného kontaktu s dítětem a výtržnictví, hrozí mu až dva roky ve vězení. „Při výslechu muž sdělil, že si téměř na nic nepamatuje a do České republiky přicestoval před dvěma měsíci,“ uvedla Siřišťová. Soud muže poslal do vazby.

Policisté mají za to, že úchyl má na svědomí víc sexuálních obtěžování. „Prosíme rodiče, kteří mají obdobnou zkušenost s tímto mužem, nebo byli svědky tohoto jednání oni či jejich děti, aby neprodleně kontaktovali linku 158, anebo navštívili nejbližší policejní služebnu,“ vyzývají policisté.

Fotogalerie
6 fotografií