Pořad Zlatá maska ztrácel díl od dílu své příznivce. Na rozdíl od zahraničí, například od Ameriky nebo Velké Británie, kde tato velkolepá show bodovala, české televizní diváky koncept pořadu nijak nenadchnul. Zatímco na první díl se dívalo 780 tisíc zvědavců, další díly už své příznivce ztrácely. V poslední zářijový víkend si ho pustilo už jenom 416 tisíc lidí, a tak se jej vedení FTV Prima rozhodlo posunout na méně atraktivní vysílací čas – z takzvaného „prime time“ po hlavních zprávách až na 21:25, a místo něj po diváckém hlasování zařadili novou řadu seriálu Polda.

A bylo to rozhodně šťastné rozhodnutí. I tak se Polda nestal nejsledovanějším pořadem dne – prim si udržela Česká televize s detektivkou Případ dvou manželek, kde exceluje Viktor Preiss (73) s Davidem Matáskem, mimochodem představitelem hlavního hrdiny Poldy. Snímek z roku 2019 si totiž nenechalo ujít 945 tisíc diváků starších 15 let. Polda mu ovšem zdárně šlapal na paty – na Primě si ho pustilo 889 tisíc lidí. Obě detektivky tak rozdrtily veškerou konkurenci a opět se prokázalo, že pro české diváky jsou zkrátka největším tahákem napínavé případy, které je zajímají mnohem více než kritizované „estrády“.

VIDEO: Návrat starého Poldy s novým parťákem: K Matáskovi a Orozovičovi přichází Polívka!

Video
Video se připravuje ...

Návrat starého Poldy s novým parťákem: K Matáskovi a Orozovičovi přichází Polívka! FTV Prima

Na třetím místě pomyslného žebříčku sledovanosti se umístila komedie Muži v naději, na kterou vsadila Nova. Dívalo se na ni 716 tisíc diváků. Film Jiřího Vejdělka (48), v jehož hlavních rolích se objevil Bolek Polívka (71) coby životní bonviván, Jiří Macháček (54) coby jeho plachý zeť a svůdná Vica Kerekes (39), co si získala obdiv pánské části diváctva především pro své rajcovní hraní kulečníku, zkrátka baví i po devíti letech, co se poprvé objevil na plátnech kin.

Úspěšnější než Zlatá maska se stal i  publicistický pořad 168 hodin s Norou Fridrichovou (43), jenž vidělo 633 tisíc lidí, a zábavná talkshow Všechnopárty. Tu si nenechalo ujít 432 tisíc diváků. Ambiciózní pořad, co vsázel na bizarní kostýmy a přísné utajení, kdo se pod nimi vlastně ukrývá (tentokráte se odmaskoval Buldoček, pod jehož maskou byl dvaačtyřicetiletý slovenský moderátor Milan Zimnýkoval), klesl až na šestou příčku s pouhými 336 tisíci věrných fanoušků. Za pouhý měsíc, co byla Maska vysílána, a jenom po pěti dílech ztratila tedy zhruba 450 tisíc diváků… a to je pokles skutečně hodně veliký.

VIDEO: Jak vypadá bizarní show Zlatá maska? Podívejte se na ukázku! 

Video
Video se připravuje ...

Jak vypadá bizarní show Zlatá maska? Podívejte se na ukázku! FTV Prima

Fotogalerie
37 fotografií