Malý Alexander Pljuščenko, jemuž jeho rodiče přezdívají „Gnóm“ (což je mytické stvoření, něco mezi trpaslíkem a skřetem), se snaží kráčet ve šlépějích svého otce, mnohonásobného olympijského vítěze Jevgenije Pljuščenka. Minimálně proto, že ho na brusle jeho ctižádostiví rodiče staví prakticky už od chvíle, co udělal své první krůčky. Kromě toho se věnuje i modelingu, v němž je pro svou andělskou tvářičku a dlouhé blond vlásky velice úspěšný. Jeho život se zkrátka dost liší od života jeho vrstevníků, a jistě není náhoda, že se usmívá jenom na minimu snímků, co Jevgenij a jeho manželka, někdejší modelka Jana Rudkovská, neustále sdílí na sociální síti.

Vzhledem k tomu, že se kromě fotek rozkošného chlapečka na jeho instagramovém účtu objevují také videa, na nichž je jasně vidět, jak tvrdý dril dítě denně podstupuje (na některých záznamech jeho tréninků jsou mu málem doslova lámány končetiny), objevily se spekulace, zda malý Sašenka nestrádá. Obavy panovaly nejenom o jeho zdravotní, ale i psychický stav, jelikož jeho rodiče nevidí na drsných trestech vůbec nic divného. Když se klučíkovi na tréninku nedaří nebo když zlobí svou chůvu, dostane páskem a skončí zamčený ve skříni. „Mě rodiče také bili řemenem a dostávala jsem domácí vězení… ale co? Nevyrostla ze mě snad slušná lidská bytost?“ divila se Rudkovská v rozhovoru pro magazín Sputnik.

VIDEO: Mladý Pljuščenko podstupuje drezuru.

Video
Video se připravuje ...

Mladý Pljuščenko podstupuje drezuru. Instagram

Časopis Star Hit poté zveřejnil článek, který se týkal všech možných i nemožných duševních chorob Alexandra Pljuščenka, jimiž by měl klučina údajně trpět. Na to ovšem jeho rodiče zareagovali velice odmítavě. Otec chlapce vše označil za pomluvy a slíbil potrestání viníka, maminka nahrála na internet další video, na němž Sašenka provádí cvičení na simulátoru krasobruslení. „Retardované dítě, alespoň podle lékařské definice, nemůže mít takový vestibulární aparát! Může z něj být nejen sportovec, ale i astronaut!“ durdila se pohoršená Jana, která patří mezi blízké přátele ruského prezidenta Vladimira Putina (67), s tím, že by si přála, aby takhle jejího syna viděli „odborníci-idioti“, jak nazvala autory onoho šokujícího článku.

Postižené dítě by těžko mohlo pravidelně excelovat na ledě a účastnit se i nejrůznějších soutěží. V té poslední ostatně zvítězil i přesto, že si pouhé dva dny před závodem vymkl kotník… Kromě toho vystupuje také v krasobruslařské ledové show, díky níž si vydělává 12 milionů rublů ročně (3,5 milionu českých korun). Na časté výtky veřejnosti, že je tak malé dítě nuceno pracovat a soutěžit místo toho, aby si užívalo bezstarostné dětství, sám Sašenka prý odpovídá, že ho to baví. Vydělané peníze mu ostatně rodiče ukládají na účet, ke kterému bude mít přístup až po dovršení plnoletosti.

VIDEO: Pljuščenkova manželka Jana si potrpí na luxus i u snídaně: Nikdy nechybí čerstvé květiny, které ladí k porcelánovému servisu i jídlu samotnému.

Video
Video se připravuje ...

Pljuščenkova manželka Jana si potrpí na luxus i u snídaně: Nikdy nechybí čerstvé květiny, které ladí k porcelánovému servisu i jídlu samotnému. Instagram: Jana Rudkovská

Fotogalerie
157 fotografií