První díl nejnovější řady hudební show Tvoje tvář má známý hlas, jenž se snažil získat diváky novou porotou, novým moderátorem, novými soutěžícími a novými proměnami, si od minulého týdne dost polepšil. Tehdy totiž dali diváci přednost romantické komedii Ženy v běhu na Primě a na nováckou Tvář se dívalo 687 tisíc lidí. Tentokrát však Prima se svým českým filmem na sobotní večer nezabodovala.

Jedničkou sledovanosti se stala právě Tvář – pustilo si ji 738 tisíc lidí, pořad se tedy polepšil o více než 50 tisíc diváků. Může se zdát, že to není zase tak vysoké číslo, ovšem v porovnání s ostatními pořady bylo zcela bezkonkurenční: na druhém místě se totiž objevila naučná show Zázraky přírody, kterou uvádí ČT1 a na niž se dívalo 674 tisíc lidí, a primáčtí Špunti na vodě se umístili až jako třetí. Rodinnou komedii o třech tatíncích a jejich ratolestech, co si společně vyrazí na vodu, vidělo 669 tisíc televizních diváků.

Dokonce i názory na Tvář se objevují o dost smířlivější, hodně jich vyzdvihuje sympatického moderátora Vladimíra Polívku (31). „Za mě dost strašný, nedá se to vůbec srovnat s předešlými díly, Ondřej Sokol někdy přeháněl, ale jinak byl super. I pan Kohák chybí. Příští díl a ty další už sledovat nebudu...“ svěřují se však jiní.

VIDEO: Zpěvák Michal Hrůza (49) složil pro komedii Špunti na vodě písničku Sázava! Podívejte se na klip!

Video
Video se připravuje ...

Michal Hrůza složil pro komedii Špunti na vodě písničku Sázava! Podívejte se na klip! Bioscop

Oproti Tváři, která si polepšila, Zlatá maska pak v neděli naopak potupně propadla. Nejsledovanějším pořadem se stala totiž česká detektivka z roku 2016, Případ pro lyžaře, film, ve kterém zazářili Viktor Preiss (73) s Davidem Matáskem (57). Ten na „čétéčku“ sledovalo 881 tisíc lidí starších patnácti let. Na druhé pozici bodovala mnohokrát reprízovaná komedie Zdeňka Trošky (67) Babovřesky719 tisíci diváků, a na třetí příčku připadl publicistický pořad 168 hodin s moderátorkou Norou Fridrichovou (43) s 565 tisíci. Ambiciózní Maska, pořad, v němž se rozhodně nešetřilo na kostýmech, se umístil až jako čtvrtý.

Prohra Primy s ostatními televizními pořady byla opravdu drtivá: show, která nemá na našich obrazovkách obdoby, vidělo jenom 526 tisíc lidí. Přesně tolik diváků bylo svědkem vypadnutí zlatého lva, pod jehož obří maskou inspirovanou Ludíkem XIV. se skrýval Maroš Kramár (61). Minulý týden však dalo Masce šanci 780 tisíc milovníků dobré zábavy –⁠ během pár dní tedy ztratila 254 tisíc sledujících. A to už je hodně velký propad.

Na sociálních sítích si diváci rozhodně neberou servítky a o pořadu se vyjadřují skutečně velice ostře. „Mám ráda pěvecké soutěže, ale toto je ko*otina roku,“ napsala například jedna dáma, a další pánové si přisadili: „Větší blbost jsem ještě nezažil, nevím, na čem bych musel jet, abych vydržel sledovat tento pořad až do konce... To zvládne snad jen člověk, který není zcela při smyslech. Je to směšný, nezáživný a trapný,“ domnívají se, a přiznávají, že po chvíli radši přepnuli na jiný kanál... třeba na ty stokrát opakované komedie a detektivky.

VIDEO: Jak vypadá bizarní show Zlatá maska? Podívejte se na ukázku! 

Video
Video se připravuje ...

Jak vypadá bizarní show Zlatá maska? Podívejte se na ukázku! FTV Prima