Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Pes roztrhal páníčka a zatáhl ho pod postel: Chtěl ho ochránit před epileptickým záchvatem!

Autor: ran - 
24. září 2020
11:15

Jonathana zabil jeho vlastní pes, když na něj zaútočil při obzvlášť silném epileptickém záchvatu. Prokousl mu hrdlo a způsobil mu další zranění. Podle všeho byl pes ve stresu, že páníčkovi někdo ubližuje - snažil se ho ochránit, místo toho se ale sám stal příčinou jeho smrti!

Jonathan Halstead (†35) z anglického městečka Shaw rád choval psy, také ale od svých 11 let trpěl vážnými epileptickými záchvaty. Přestože bral léky, čas od času se nemoc ozvala. Kombinace epilepsie a silného psa se mu bohužel stala osudnou.

29. ledna se se svým tatínkem Stephenem chystali zajet do města. Bydleli spolu v jednom rodinném domě, proto byl otec u toho, když se tragické události seběhly.

„Vůbec mě nenapadlo, že by na něj kdy mohl zaútočit, měl vždycky vůči lidem bezproblémovou povahu,“ řekl pro Daily Mail zarmoucený tatínek. Kříženec stafordširského bulteriéra s bullmastifem jménem Bronson páníčkovi prý nechtěl ublížit - snažil se ho naopak ochránit. Ale přehnal to.

Jakmile Stephen zaslechl z přízemí povědomou ránu dopadajícího bezvládného synova těla, věděl, co to znamená. Hned také zjistil, že tentokrát se děje něco vážnějšího. „Když jsem vešel, pes byl strašně rozrušený a pokoušel se Jonnyho zatáhnout pod postel. Nikoho k němu nepustil, zuřivě ho bránil, takže se nedalo ani Jonnyho odtáhnout z místnosti,“ popsal infarktní situaci Stephen.    

Bronson na páníčka vždycky, když dostal záchvat, štěkal a snažil se od něj dostat nějakou odezvu. Tentokrát byl ale mnohem víc rozrušený než obvykle, záchvat zřejmě probíhal jinak než jindy. Pes se podle otce mrtvého snažil páníčka ochránit od okolí. Protože si se situací neporadili ani přivolaní záchranáři, zavolali nakonec policii, která psa zastřelila. Tou dobou ale byl již Jonathan mrtvý. Měl od psa prokousnutý krk.

Sedmiletého křížence Jonathan vypiplal od štěněte. Jeho historie ale nebyla bez mráčku. Už v roce 2018 zaútočil na jiného Jonathanova psa menšího plemene, kterému říkali Saša. Bronson ho tehdy tak zřídil, že psíka museli nechat utratit.  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání