V elektronicky jištěném trezoru, který si vetřelec vzal s sebou, se skrývala nemalá hotovost. „Pokud jej otevřel, nevracel se pro už pro u plotu odloženou tašku. I tak způsobil škodu za více než tři sta tisíc korun,“ upozornil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Rozčarování z nezvané návštěvy zavládlo také na staveništi v Boskovicích mezi ulicemi Janáčkova a Otakara Kubína. Neznámý pachatel se dostal do areálu jednoho z rozestavých bytových domů a pořádně se nabalil.

Stavebníkům zůstaly oči pro pláč

„Uvnitř odcizil vysoušeč. Poté přestřihl dva visací zámky a řetěz u tří stavebních kontejnerů, které se v areálu stavby nacházely. Dva z nich pouze prohledal, ale ze třetího sebral pracovní nářadí,“ uvedla blanenská policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Zmizely mimo jiné průmyslový vysavač, rozbrušovací fréza, vodní čerpadlo, ruční kotoučová pila, sekací kladivo, příklepová vrtačka a motorové pily, ruční míchadlo, bruska na beton a elektrický hoblík. „Celková škoda dosáhla 110 tisíc korun,“ dodala policistka.

Pokud zloděj věci neupotřebí, nejspíš je prodá pod rukou. Boskovičtí kriminalisté požádali veřejnost o pomoc, pokud by k případu měli informace, mohou je sdělit na telefonní číslo 974 631 730 nebo linku 158.

Video: Zloděje v cizím bytě zkrotila až namířená pistole