Libeňský most z roku 1928 je ve špatném stavu, nikdy nebyl opravován. Technická správa komunikací most testovala naposledy letos v březnu.

Zatěžovací zkoušku provádíme v rámci přípravných prací k veřejné zakázce na celkovou rekonstrukci Libeňského mostu, kterou během dvou měsíců vypíšeme. Potřebujeme k ní znát co nejpřesnější informace o stavu mostu. Ty budou sloužit jako podklad pro potenciálního zhotovitele, který výsledkům diagnostiky přizpůsobí rekonstrukci,“ uvedl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Provoz tramvají bude přes noc v obou směrech přerušen od kolejové křižovatky dolní Palmovka po křižovatku ulic Dělnická a Komunardů. Odklon se týká linek číslo 1, 6, 14, 25, 31 a noční linky 94. Zavedena bude náhradní autobusová doprava X1, která pojede z Palmovky do Dělnické a zpět, noční tramvaj nahradí autobus X94 na trase Palmovka - Nádraží Holešovice - Strossmayerovo náměstí.

Libeňský most je soumostí tvořené historickým mostem přes Vltavu a zmíněným inundačním mostem. V minulosti most podstoupil jednu zatěžovací zkoušku, ale pouze na inundačním poli u Palmovky.

Fotogalerie
10 fotografií