O dopravní komplikaci zpravil cestující web pražského dopravního podniku před čtvrtou hodinou odpolední. „Havarijní uzavírka Libeňského mostu,“ stojí na něm. Tramvajové linky, které přes něj jezdí z jednoho břehu Vltavy na druhý, tak musí jezdit oklikou. A kvůli čemu?

Z důvodu silných mrazů došlo k technické závadě na libeňském soumostí v části mostu na Rohanském ostrově u Palmovky,“ sdělila Blesku mluvčí Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) Barbora Lišková. „Libeňský most je podle aktuálních informací uzavřen z důvodu narušení oblouku mostu u Voctářovy ulice, pravděpodobně kvůli mrazům. Stav musí být dále diagnostikován,” uvádí na svém webu holešovická radnice.

„Libeňský je uzavřen i pro chodce a auta,” uvedl prostřednictvím sociální sítě X Institut plánování a rozvoje hl. m.Prahy (IPR). Jedná se o část mostu poblíž Palmovky. „V celé trase Libeňského soumostí je vyloučena tramvajová doprava. Libeňský most přes Vltavu má omezený pouze tramvajový provoz. Ostatní doprava je bez omezení. Bližší informace poskytneme v dalších dnech,“ dodala pro ČTK Lišková. Auta i chodci mohou na most například z vedlejších ulic a nájezdů poblíž samotného koryta řeky.

Břímě minulosti

V Praze 8 zpráva o uzavření části Libeňského mostu příliš nadšení nevzbudila. Tím spíše, že se o něm představitelé libeňské radnice dozvěděli až z médií. „Most je v havarijním stavu, protože se jeho rekonstrukce především kvůli bývalému náměstkovi pro dopravu Adamovi Scheinherrovi již dlouhá léta odkládá,“ sdělil Blesku radní Prahy 8 pro dopravu Tomáš Slabihoudek (TOP 09).

„V této věci se chci co nejdříve sejít se současným náměstkem Hřibem a TSK a žádat nejenom vysvětlení, ale i řešit skutečný stav Libeňského mostu. Pro naše občany budu chtít co nejdříve zprovoznit provoz tramvají, ale samozřejmě až bude zajištěna bezpečnost cestujících,” dodal.

Video
Video se připravuje ...

Takový byl stav Libeňského mostu v roce 2018. Jiří Marek

Fotogalerie
34 fotografií