Smuteční síň se začala plnit krátce před 15. hodinou. Na mnoho známých se místo nedostalo, zůstali pokorně stát před vchodem, aby alespoň svou přítomností podpořili rodinu v té nejtěžší chvíli a ukázali jí, jak báječný Pavol byl a jak moc bude všem chybět.

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozloučení s policistou Pavolem K. (31), kterého v Praze zabila zfetovaná a opilá řidička. Michal Charbulák

V doprovodu táhlé Hudby Hradní stráže a Policie ČR, která hrála před smuteční síní, začalo poslední rozloučení. Úctu svému kolegovi vzdaly před katafalkem obsypaným květinami desítky policistů.

Sálem se poté nesla píseň slovenské zpěvačky Kristíny »Čo bolo včera nebýva dnes, na veľkú bolesť raz zabudneš…« Zazněla i píseň Stand by me (Zůstaň se mnou) ve verzi od Johna Lennona.

Rodině kondoloval policejní prezident Jan Švejdar i šéf moravskoslezské policie Tomáš Kužel. Obřad trval přesně hodinu. Na konci zazněla čestná salva, Smuteční hudba od J. S. Bacha a státní hymna.

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozloučení s policistou Pavolem K. (†31), kterého zabila opilá a zfetovaná řidička. Michal Charbulák

Upřímný a přátelský

Pro Pavola, který osudného dne přijel z Ostravy do Prahy plnit služební úkol, truchlí spousta kolegů i kamarádů. Těch měl u dobrovolných hasičů, záchranářů i sportovců-karatistů velmi mnoho. Byl oblíbený, a i jeho osobním krédem bylo pomáhat a chránit. Právě pro jeho upřímnou povahu si ho cenili.

Pohřeb byl o to smutnější, že Pavol si měl užívat líbánky…V sobotu měl mít svatbu, místo toho mu snoubenka a maminka chystaly pohřeb.

Trefila jsem zrovna policajty

Policie vyslechla řidičku Jitku R. (39), která opilá, zfetovaná a ve vysoké rychlosti policejní vůz, ve kterém Pavol seděl, nabourala. Obvinili ji, ale propustili na svobodu.

Poté, co vystoupila z auta, nejprve nechápala, co se stalo. Když si následně uvědomila, že způsobila dopravní nehodu, prohlásila prý: „To jsem musela trefit zrovna policajty?“ uvedla suše podle serveru TN.cz. Navíc krátce předtím už způsobila jinou nehodu v Praze 4, kde nabourala několik aut.

Kromě smrti Pavola má na svědomí i těžké zranění jeho kolegy. Ten je po operaci, ale s doživotními následky zraněných nohou…

Pomníček pro Pavla

Na místě nehody vznikl improvizovaný pomníček. Je tu několik zapálených svíček, nechybí kytky nebo fotka Pavola, vše doplňuje dojemný a upřímný vzkaz. „Zde položil svůj život báječný policista při tragické autonehodě způsobené opilou řidičkou ve vysoké rychlosti," stojí na zeleném papíru zabaleném v igelitu.

Tragédií mladého muže, který policejní uniformu oblékal jen pouhý rok, je otřesen i policejní ředitel a volá po přísném trestu. „Pro mě každý policista, který umře ve službě při plnění úkolů pro tuto zemi, je hrdinou, a tak to prostě navždy zůstane,“ uvedl Jan Švejdar.

Fotogalerie
33 fotografií