V noci na pondělí uslyšelo několik chodců silnou ránu poblíž Úrazové nemocnice. Strážníci, kteří krátce před tím ošetřovali zraněného cizince, našli zaparkovaný volkswagen s poškozeným předním sklem. Svědci pak uvedli, že na auto náhle skočil muž a hned se dal na útěk.

„Hlídka se vydala určeným směrem a na Kolišti ho dostihla. K překvapení strážníků šlo o stejného muže, se kterým se před pár minutami při ošetření setkali. Zřejmě pod vlivem návykových látek byl velmi agresivní, a tak ho museli spoutat,“ řekl mluvčí městské policie Pavel Šoba. Vandala se poté „ujala“ republiková policie.

Procházka po autech

Korzo ze dvou zaparkovaných aut si pro změnu v Líšní udělali dva výrostci ve věku 17 a 20 let. Zatímco fiat měl na přední části kapoty zřetelnou promáčklinu, na škodovce byla poničená střecha a poškrábaná karoserie. Na obou vozidlech strážníci zároveň objevili otisky obuvi. Kromě několika svědků strážníci nedaleko místa zastihli také dva mladíky.

 

„Ačkoli jejich tvrzení se výrazně rozcházela a oba vše popírali, vzorek podrážky staršího z nich byl nápadně podobný stopě boty na karoserii,“ řekl mluvčí. Chlapce si poté převzala republiková policie, není vyloučeno, že se jejich hloupá zábava změní v trestní stíhání.

VIDEO: Mladíci ve Znojmě ničili značky.