V Ivančicích neodradila útočníka ani překážka oddělující ho od trojice osobáků. „Jeho touha po ničení musela být obrovská. Podle zjištění policistů musel pachatel žíravinu stříkat na vozidla přes plot. Poškozením osobních automobilů Audi, Škoda a Ford způsobil škodu za nejméně sto tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Ve hře pomsta?

Ve Zbýšově se podle informací Blesk.cz mělo jednat o mstu. „Šlo o nějaké nevyřízené finanční záležitosti. Majitel aut prý v neděli škodnou načapal přímo na místě a došlo na ruční odvetu,“ svěřil se svědek bydlící nedaleko místa činu.

Útočník poničil na Škodě Superb všechny pneumatiky, u vedle stojící dodávky propíchl dvě gumy. Pomstě neušel ani citroën, jeho majitel bude muset měnit jednu poničenou pneumatiku. Škoda je 20 tisíc korun. „Vím o události jen z doslechu, celou záležitost musí objasnit policie,“ nechal se slyšet starosta šestitisícového městečka Vratislav Široký.

Podobný případ jako v Ivančicích vyšetřují policisté od konce dubna i v Bílovicích nad Svitavou. Neznámý pachatel postupně poškodil žíravinou lak u tří desítek vozů. Spravedlnosti zatím uniká.

Fotogalerie
5 fotografií