Plyn unikal z nádrží na LPG na benzinové čerpací stanici v Českém Těšíně. Hasiči varovali před možným výbuchem, z okolí byli proto evakuováni lidé z ubytovny.

Zásobníky na LPG (zkapalnělý ropný plyn) byly plné z 80 procent, hasiči je kontrolovaně nechali dohořet 23 hodin. „Druhý ze dvou hořících zásobníků plynu dohořel po 22 hodinách, pak byly oba hodinu dochlazovány,“ sdělil mluvčí hasičů Petr Kůdela. Kvůli hrozbě exploze byla zavřená i část Karvinské ulice.

Video
Video se připravuje ...

Hasiči v Českém Těšíně 23 hodin hasili požár dvou obřích zásobníků na plyn u čerpací stanice. Policie zadržela muže, který oheň patrně úmyslně založil. HZS Moravskoslezského kraje

Oheň patrně někdo úmyslně založil. „Policie zadržela jednoho člověka. Karvinští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zločinu  obecného ohrožení s trestní sazbou od tří do osmi let,“ sdělila policejní mluvčí Karolína Bělunková. Podle informací jde o muže (21).

Hasiči pomocí termokamery pravidelně kontrolovali teplotu zásobníku i v noci. „Do čtvrtečního večera bylo na hašení a především ochlazování použito více než 1000 metrů krychlových vody," dodal Kůdela.

Druhý zásobník byl definitivně uhašen v pátek ve dvě hodiny v noci. Místo nyní budou prozkoumávat vyšetřovatelé hasičů a policie. Karvinská ulice je již průjezdná.

Fotogalerie
13 fotografií