Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Hon na uprchlíka, který měl zabít svou maminku (†76) sekerou: Do lesů vyrazili policisté, opět vzlétl vrtulník

Autor: jel - 
26. dubna 2020
14:27

Již třetí den probíhá rozsáhlé pátrání policejní po nebezpečném Liboru Souhradovi (42) na Orlickoústecku. Hledaný muž měl v noci z pátku na sobotu sekerou zavraždit svou matku (†76), s níž žil v rodinném domě ve vesnici Žichlínek u Lanškrouna.

Policie potvrdila, že na muže byl vydán zatykač v souvislosti s vraždou. „Již třetím dnem pokračuje pátrání po hledaném 42letému muži, na kterého státní zástupce vydal souhlas se zadržením v souvislosti se spácháním trestného činu vraždy,“ informovala v neděli krátce po obědě Policie ČR na sociální síti.

Policejní mluvčí Lenka Vilímková sdělila ČTK, že jde o čerstvou záležitost a proto zatím nemůže sdělit víc.

Hlídky nyní prohledávají lesy i okolní vesnice, podle informací Blesku se policie výrazně zaměřila na nedalekou vesnici Luková a její okolí, obě dvě noci byl do akce nasazen také vrtulník s termovizí.

Podle informací, které Blesk získal od místních obyvatel, měl bývalý číšník Souhrada údajně v minulosti problémy s drogami a trávil mnoho času po hospodách. Podle místních obyvatel navíc trpěl duševní nemocí, údajně schizofrenií, a někteří se domnívají, že nezvládl období karantény.

Zřejmě to nebylo poprvé, co se pokusil své mamince ublížit. „To bylo víckrát, tady byli policajti, tak ho usměrňovali,“ uvedl jeden z místních obyvatel pro TV Nova, která rovněž informovala o tom, že vražednou zbraní byla sekera.

Hledaný muž má robustní, asi 190 centimetrů vysokou postavu, má hnědé rovné vlasy po ramena, česané na pěšinku. Na sobě měl vojenskou bundu s kapucí khaki barvy nebo červenou mikinu s kapucí, tmavé teplákové kalhoty a kotníkové boty.

Působí zanedbaným dojmem, uvedla na webu policie. Policie však důrazně varuje aby se lidé nesnažili muže sami zadržet, protože může být nebezpečný sobě i svému okolí. Pokud ho lidé zahlédnou, nebo tuší, kde by se mohl skrývat, mají se okamžitě obrátit na tísňovou linku 158.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání