Jihočeská partička si sice na první pohled báječně sedne, nikdo však neví, že mladý taktik Lukáš (25) bude do všech jejich snažení házet vidle. Už v pondělí ohodnotí snahu Simony (56), která má „úchylku“ ve sbírání plyšových zvířátek, jediným bodem - a hrdě přizná, že to je jeho taktika. S ohledem na to, že si přišel pro výhru, mu prý ani nic jiného nezbývá. Lukáš se svým přístupem dokonce ani nijak netají. Další soutěžící, Vladimír (66), bude mít zase celý týden hlad. Natáčení v koronavirové době totiž probíhalo za zvýšených hygienických opatření, vařilo se v rouškách a večeřelo ve štítech… a to se pro některé ukáže jako neřešitelný problém.

V úterý se do hitparády špatně vyslovených jídel zapíše mladý bohém Jan (28). V meníčku Soni (31), která se nyní nachází na mateřské dovolené, narazí na brownies, poměrně známý čokoládový dezert: A udělá z něj „brundvejs“. Soňa se mimochodem soutěže už jednou účastnila, a bez obalu to svým kolegům přizná. A oni její přímost ocení a nevadí jim. „Soňu neberu jako konkurenci, už jednou tu byla a nevyhrála, teď nevyhraje zas,“ má jasno Lukáš. Mladá maminka zavzpomíná na taktika, s nímž se onehdy potkala. V Lukášovi se ale svědomí nepohne: „Já mám taktiku takhle jasně danou. A to, jestli tam někdo říkal, že to není fér, že by se na sebe nemohl podívat do zrcadla… Ať každej hraje, jak chce, jak umí, uvidíme, kdo se bude smát naposledy.“

VIDEO: Taktizování v Prostřeno!: Pohne se v Lukášovi svědomí?

Video
Video se připravuje ...

Taktizování v Prostřeno!: Pohne se v Lukášovi svědomí? 

Středeční večer patří právě jemu. Jenže sebevědomý muž, co se do Prostřena! přihlásil sám, u plotny předvede, že na co sáhne, to pokazí. Takže taktiku obratem mění a rozhodne se hrát na city. Najednou ze sebe dělá chudáčka a chce získat body za lítost. „Od začátku vím, že nebudu asi první aspirant na výhru, budu rád, když zůstaneme takhle dobrej kolektiv,“ culí se Lukáš na své hosty, a vzápětí potají přiznává, že do toho teď musí „víc šlapat“, aby získal jejich sympatie. Myslivce Vláďu ale svým hereckým výkonem nepřesvědčil – a neoslnil ho ani kuchařským umem. Po tom, co se u Lukáše dostal k jídlu, je přesvědčen, že mladý obchodník do populárního pořadu nikdy chodit neměl. „Naprosto nechápu, proč se přihlašoval,“ vrtí nad ním hlavou.

Ve čtvrtek proběhne myslivecké okénko. Víte třeba, co je to orebice horská a jak se servíruje? Pokud ne, ve čtvrtek se to dozvíte. Zatímco všichni si „střelené“ maso pochvalují, Lukáš spokojený není. „Bylo to skoro jako pečený kuře, a taky mě štvaly ty malý kosti, co tam byly,“ brblá do kamer, jakmile se vzdálí od nazdobeného stolu. A co ostatní soutěžící řeknou na to, že má Vláďa asistentku? Pravidla ji sice zakazují, ale jenom, co se vaření týče. Vladimírova manželka je ale spíše ochotnou služtičkou, která hopsá kolem svého manžela. „Je to jako na operačním sále, drahoušek mi upevní brýle, otře pot z čela i skla…“ směje se u vaření Vladimír.

VIDEO: Taktik Lukáš v Prostřeno!: Hra na city!

Video
Video se připravuje ...

Taktik Lukáš v Prostřeno!: Hra na city! 

Pátek bude patřit tichému Janovi (28). Honza toho moc nenamluví, zato v kuchyni se umí otáčet. Své hosty oslní exotickým menu, z něhož vyčnívá především vietnamská polévka Pho Bo, a neotřelou zábavou. Kdo si vezme na jídlo hůlky a kdo zůstane u klasiky? A jak proběhne Lukášovo přiznání? „Hele, neštve tě to trochu, když vidíš, jaká jsme parta?“ podivuje se Soňa nad jeho chladnokrevným konstatováním, že rozdával po celý týden jenom body 1 a 2. Z deseti. „Já jsem už v půlce týdne věděl, že jsem to takhle úplně neměl hrát, ale nechtěl jsem tu hru už nijak narušit, tak jsem dal všem stejně, aby to už nic neovlivnilo,“ vysvětluje, a kajícně dodává, že ho nějaké „výčitky“ (které sám uvede s uvozovkami), přece jenom trápí. Dojme tím ale někoho? To uvidíte už tento týden v pořadu Prostřeno!

Fotogalerie
15 fotografií